Властите засекретиха сензационната находка

Водолази, слезли наскоро в гигантската система от пещери Сак-Актун в мексиканската част на полуостров Юкатан, откриха останките на мъж на възраст около 12 хиляди години. Според археолога Гилермо де Анда, в една от пещерите имало човешки череп, покрит с варовик. Учените смятат, че за  това е допринесла дъждовната вода, което означава, че останките са били в почвата дълго преди 317-километровата пещерна система Сак-Актун да бъде потопена преди 9000 години.

Ако се вярва на експертите, многобройните кости принадлежат на маи, които навярно са слизали тук, за да търсят питейна вода. Горепосоченият череп е признат от изследователите за изключително важно откритие, което заинтригува много изследователи на древността, но след известно време археолозите престанаха да говорят за него, сякаш нищо не се случило. Това породи още по-голямото любопитство на световната общност. Мексиканският журналист Педро Санче, излежал 9 месеца в затвор заради прекалено свободните си граждански възгледи, твърди, че  вътрешен човек му разказал за тайната на този череп и тази тайна е наистина невероятна.

Мексиканецът казва, че експертите неочаквано открили в черепа изкуствен имплант. На първо място, хората на науката са вярвали, че това е обикновена метална пластина, имплантирани в главата на индианеца след трапанация на черепа (такива операции са се практикували в дълбока древност), но в действителност това се оказал доста по-различен артефакт, и учените не повярвали на очите си. Санча  уверява, че в черепа бил открит истински микрочип и всичко показва, че той е бил имплантиран на древния човек преди 12 хиляди години! Как е възможно това, никой не може да обясни. Притеснителната находка бързо била предадена на властите и те строго забранили на археолозите да говорят за нея.

Твърди се, че черепът има следи от черепна хирургия и тайнствена интегрална схема, медна на външен вид, е умело имплантирана в костта на париеталния лоб. Използвайки микроскоп, учените открили в чипа изключително тънка разклонена мрежа от контакти. Човек може само да гадае кой е имплантирал сложната микросхема в главата на индианеца мая, и каква сензация би станала тази новина, ако не беше скрита от хората.

Превод: БЛИЦ

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here