Скандалите, генерирани от опозицията, имат за цел да държат страната в криза и нестабилност, за да неутрализират постигнатото от властта. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това е единственият тип политика, който БСП владее, увери Цветанов. По думите му БСП не успява да създаде свои политики и не произвежда работещи политики в полза на страната. Именно затова тя ще се стреми на всяка цена да дискредитира всичко, направено от ГЕРБ, при това не по същество, а с атаки в гръб и безсмислени обвинения, каза още Цветанов.

Повод за коментара му бе изминалото заседание на КСНС, което се провали заради липсата на кворум. Цветанов обясни, че никой не е напускал КСНС „просто ей така“, а имало обективни причини. „Това беше лоша интерпретация, за да се подхранва един перманентен скандал с управляващото мнозинство“, посочи той по повод твърденията, че заседанието е провалено нарочно от ГЕРБ. По думите му при определяне на датата на КСНС винаги се съгласува с министър-председателя и участниците.

Цветанов коментира и бъдещият бюджет за 2018-та , като поясни, че се предвижда в него дефицитът ще бъде под 1 %. „ 2,5 млрд. повече ще бъдат изхарчените пари, но те не са за сметка на дефицита, който да расте, а за сметка на икономическия растеж“, заяви Цветанов. „От тях 700 млн. лева са само за Фонд „Работна заплата“. Това означава, че ще има увеличение не само в сферата на образованието, а и поетапно в други сектори“, уточни Цветанов и допълни, че догодина БВП ще бъде 100 млрд. лева.

По повод протеста на пожарникарите Цветанов увери, че е разговарял с главен комисар Николай Николов и зам.-министър Красимир Ципов. Предстои гледането на второ четене на промените в Закона за МВР и ще се търси правна възможност да се съхранят, дори и с по-малък състав, звената, които се предлагат за закриване.

/БНР

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here