Мащабен протест срещу излизането на Великобритания от Евросъюза започна в Лондон. Хиляди хора се събраха в британската столица, за да демонстрират недоволството си от започнали процес за Brexit.

Според организаторите на протеста събралите се хора наброяват най-малко 50 000, съобщава The Guardian, цитиран БНР.

Демонстрантите настояват правителството да се откаже от Brexit, тъй като идеята за напускането на ЕС вече не среа толкова голяма подкрепа сред поданиците на кралицата.

Протестиращите развяват множество знамена на Евросъюза. Голяма част от тях пък са облечени в синьо, с което показват подкрепата си за Обединена Европа. Има и множество лозунги срещу „развода“ на Великобритания с ЕС. Най-популярният гласи „Изход от Brexit“.

Междувременно премиерът на страната Тереза Мей получи и поредния удар. След като в последно време популярността й сред съпартийците ѝ започна да намалява, заговори се за „ремонт“ на кабинета ѝ, а дори и тръгнаха непотвърдени засега слухове за оттеглянето ѝ както от лидерския пост при Консерваторите, така и от „Даунинг стрийт“ 10, сега един от големите дарители на партията разкритикува Мей.

Според членът на Камарата на лордовете Харис, тя е „безнадеждна и лидер на слабо правителство“. От думите му става ясно дори, че е по-съгласен страната му в момента да бъде управлявана от опозицията, отколкото от собствената му партия с премиер Тереза Мей.

Лордът заявява че е консерватор до мозъка на костите си, но в момента Великобритания би била управлявана по-добре от правителство на Лейбъристите.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АНЕВ
Actualno.com

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here