„Аз искам да карам ски в България” – „Граждани срещу мафията” с такива транспаранти на две различни места в София се проведоха протест против и минтинг-шествие в подкрепа на решението на кабинета за Пирин.
„Аз искам да карам ски в България” беше транспарантът начело на шествието в подкрепа на решението на МС. Част от хората тук носеха и тениски с този надпис. От сдружение „Бъдеще за община Банско“ призоваха да се съберат хората в подкрепа на зимните спортове в България под този надслов. То е обявено като мероприятие в подкрепа на правителственото решение за развитие на зимния туризъм и се финансира изцяло, включително и концерта от Сдружение „Бъдеще за община Банско“. Плакатите им пък казваха, че за ски туризъм. „Искаме бъдеще за децата си“, „На кого пречи туризмът в Банско”, „ Подкрепете зимната столица на Балканите” бяха част от изписаните послания, които бяха издигнали. В шествието освен вицепремиерът Валери Симеонов имаше и много кметовете от региона, избрани от различни политически сили.
За да подкрепи решението, за да подкрепи община Банско  е и кметът на Благоевград Атанас Кaмбитов. Той подчерта, че решението е важно и за развитието на целия регион. „Не случайно има хора от цялата област. В Благоевградска област перспективата е развитието на туризма”, каза кметът. Според него решението трябвало да бъде взето много отдавна, а освен това поздрави и правителството за смелостта и твърдостта да го вземе. „Няма да отстъпим повече. В края на краищата, ние сме хората, които живеем в този край и най-добре знаем какво е хубаво и за хората и за природата”, посочи кметът. „Това е митинг-шествие, с което ние искаме да изразим подкрепата към правителството и решението, което те взеха за промяната на плана за управление на парк Пирин. Крайно време беше да кажем „Не!” на лъжите на зелените, които просто манипулират общественото мнение”, каза кметът на Банско Георги Икономов.
/бгнес
Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here