Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда за протеста на полицаите, заяви премиерът Бойко Борисов.

Билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален.

В деня на официалното откриване на европредседателството, полицаите излизат на протест, с искане за 15% увеличение на заплатите.

По време на днешното правителствено заседание премиерът коментира горещата тема за свалените билбордове на полицаите. Борисов заяви, че те не пречат на никого и ще провери, кой ги е свалил.

„Утре ще се видя с тях, но това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат“, каза Борисов. Той подчерта, че всеки един милион, който е даден за увеличение на заплати, е в секторите на сигурността.

„Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда – от 3 млрд лв. на горе, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая. Председателството е на България нито е мое, нито е на правителството.
Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме“, коментира още премиерът Бойко Борисов.

„Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и когато защитаваме особено кохезионната политика, искам да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ. Това са обществени пари и мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места. Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите“, посочи Бойко Борисов.

Премиерът обяви, че прокуратурата и МВР ще дадат брифинг за шесторното убийство в Нови Искър. „Днес прокуратурата заедно с МВР ще даде, максимално съм ги помолил, детайлите за шесторното убийство, по цялата технология. От МВР се справиха прекрасно и такива приказки, които се говорят, не им отива на експертите в кавички, защото почти всички са служили при мен и около мен, и им знам качествата“, каза още Борисов.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here