Според запознати той дължи големи суми на частни лица, а голяма част от кредитите му са висящи и до днес

Само преди дни цялата страна бе потресена от показното убийство, което стана в София, на известния бизнесмен Петър Христов. Все още случилото се разследва, но вече стана ясно, че минути преди да бъде разстрелян показно, бизнесменът Петър Христов разговарял по телефона с майка си Момка Манолова. Двамата се чули около 9 часа, както обичайно всеки ден. „Мамо, обичам те!“, били последните думи на бизнесмена. Малко след това се разбра и за горещата следа, че МВР издирва скривалището на килъра, който вероятно е използвай снайпер за покушението и се е бил скрил във висока сграда в близост до офиса на бизнесмена.

По-рано днес проговори и един от най-близките приятели на Петър Христов и разкри нова информация за убития предприемач, както и какъв бил бизнесът му в Израел. Появиха се и сърцераздирателни подробности от личния живот на убития Петър. Само преди година той бил на върха на щастието, а снимки показаха семейството му. И докато всички се питат какво се е случило, че да се стигне до поредното зверство президентът Румен Радев свика спешно министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на министерството Младен Маринов.

В едно от редките си интервюта за търновския вестник през 2009 г. самият той разказва големи тайни за първите си стъпки в бизнеса. От тогава до бруталната му смърт публикации в различни медии го определят като меценат и дарител. Един от най-тъмните периоди в биографията му е от началото на 90-те години на миналия век. Тогава е бил представител на силова групировка в района на Велико Търново. Смята се, че с подкрепата на разстреляния в Аруба Поли Пантев купува местното млекопреработвателно дружество „Сердика“, пише в. Монитор. Според запознати Христов дължи големи суми на частни лица, които също са обезпечени с предприятието. Голяма част от кредитите на бизнесмена са висящи и до днес. Полицията вече се е заела с проверката на всичките му частни кредитори.

 

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here