Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ – НОВИ ИСКЪР

Прокуратурата, МВР и Министерството на правосъдието ще набележат мерки за подобряване на издирвателната дейност за осъдените, но избягали от правосъдието престъпници. 

Половин месец след трагедията в Нови Искър и издирването на посочения за извършител на убийствата на шестима души Росен Ангелов, който трябвало да излежава присъда главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверки във всички прокуратура в страната, включително Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура и военно-окръжните прокуратури. Трябва да бъде установено каква е ефективността на дейностите за откриване на осъдените на „лишаване от свобода“ и „доживотен затвор“, които са избягали от правосъдието и са се укрили.

Проверката цели и установяване на затруднения, пропуски и нарушения, както и положителни практики при изпълнението на наказанията, с оглед повишаване ефективността на издирвателната дейност, посочват от Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Проверката е възложена на апелативните прокуратури в страната, Апелативна специализирана прокуратура и Военно – апелативна прокуратура, които ще извършат проверка на всички изпълнителни преписки, образувани за изпълнение на съдебни актове, по които към 15.01.2018г. не са задържани осъдени лица с наложено наказание „лишаване от свобода“ и „доживотен затвор“.

Главният прокурор е разпоредил да бъдат проверени и всички преписки, по които присъдата е изпратена за изпълнение на Областните звена „Охрана“ при Министерство на правосъдието и в прокуратурите не е получено уведомление за задържане на осъдените лица.

В срок до 02.02.2018 г. апелативните прокуратури трябва да дадат информация за броя на неоткритите осъдени. Докладите ще съдържат информация за датата на телеграма за обявяване на осъденото лице за издирване, периодичността на кореспонденцията с органите на ОЗ “Охрана“ при МП и МВР във връзка с издирването и резултатите от него; изготвена ли е своевременно Европейска заповед за арест, респ. предложение до ВКП за екстрадиция след получаване на данни за последното пребиваване на осъдения извън страната; каква е периодичността на обмена на информация, относно действията по изпълнение на общодържавното издирване, ЕЗА и предложенията до ВКП за екстрадиция.

По инициатива на главния прокурор ще бъде проведена среща с професионалното ръководство на МВР и с ръководството на Главна дирекция „Охрана“ при правосъдното министерство за набелязване на конкретни действия по подобряване на издирвателната дейност при привеждане в изпълнение на наказанията „лишаване от свобода“ и „доживотен затвор“.

Ще бъде обсъдена необходимостта от изготвяне на предложения на законодателни промени за повишаване срочността и ефективността на действията по изпълнение на съдебните актове, както и промени, целящи недопускане на осъдени лица с влезли в сила присъди да се отклонят от изтърпяване на наказанията и да останат ненаказани.

ТУК МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ИНТЕРВЮТА НА АГЕНЦИЯ ДЕЙЛИ ПРЕС ОТ НОВИ ИСКЪР: 

ВИЖ ТУК ПОВЕЧЕ ЗА НОВИ ИСКЪР: 

ИЗВЪНРЕДНО! НОВИ ГОРЕЩИ РАЗКРИТИЯ ЗА КАСАПНИЦАТА В НОВИ ИСКЪР (СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО В DAILYPRESS.BG TV! ГОРАТА КРАЙ НОВИ ИСКЪР ПОЧЕРНЯ ОТ ПОЛИЦИЯ – КУЧЕТА И МЕТАЛОТЪРСАЧИ ТЪРСЯТ ОРЪЖИЕТО И СЛЕДИ ОТ КИЛЪРА НА 6-ЧЛЕННАТА ФАМИЛИЯ (НА ЖИВО/СНИМКИ)

САМО В DAILYPRESS.BG! ФЕЙСБУК СКЪРБИ ЗА НАНСИ: УБИТАТА В НОВИ ИСКЪР БИЛА ИСТИНСКА ПРИНЦЕСА! (СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG ПИТА: ТОВА ЛИ Е АВТОМАТЪТ, С КОЙТО СЕ ЗАСТРЕЛЯХА В НОВИ ИСКЪР?! (СНИМКА С ЕДИН ОТ УБИТИТЕ)

РАЗСЛЕДВАНЕ НА АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG! УБИТАТА В КАСАПНИЦАТА В НОВИ ИСКЪР НАНСИ УЧИЛА В ЕЛИТНО ШКОЛО, ДЕЦАТА В ШОК (СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО! САМО И ЕДИНСТВЕНО В АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG! АВТОМАТЪТ НА ГЕОРГИ Е СЪЩИЯТ КАЛИБЪР КАТО ОРЪЖИЕТО-УБИЕЦ В НОВИ ИСКЪР!

УЖАСЪТ НОВИ ИСКЪР: 19-ГОДИШНИЯТ ГОШО Е РАБОТИЛ В ПСИХИАТРИЯТА КАТО…

ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В DAILYPRESS.BG TV! МВР С ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ШЕСТОРНОТО УБИЙСТВО В НОВИ ИСКЪР! – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО! ТОП ПСИХИАТЪР С АНАЛИЗ НА КАСАПНИЦАТА В НОВИ ИСКЪР: ПРИЛИЧА НА УБИЙСТВО ОТ СТРАСТ, ЕКЗЕКУТОРЪТ Е ПСИХОПАТ

ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА В АГЕНЦИЯ „ДЕЙЛИ ПРЕС“! АНОНИМЕН СИГНАЛ! БОЙ С КОМШИЯ ДОВЕЛ ДО КАСАПНИЦАТА В НОВИ ИСКЪР! ЕКЗЕКУТОРЪТ НА ШЕСТИМАТА МОЖЕ ДА Е ДУХНАЛ В СЪСЕДНА СТРАНА

ИЗВЪНРЕДНО В АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG! РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ИЗКЛЮЧВАТ ВЕРСИЯТА ЗА САМОУБИЙСТВО ПРИ ТРАГЕДИЯТА В НОВИ ИСКЪР (ОБЗОР)

ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ В АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG TV! СЕДМАТА ЖЕРТВА НА КАСАПНИЦАТА В НОВИ ИСКЪР, ЗА КОЯТО ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ! (СНИМКА/ВИДЕО ТУК)

ИЗВЪНРЕДНО! СПЕЦЧЕНГЕТА ИЗДИРВАТ УБИЕЦА ОТ НОВИ ИСКЪР! ЗАГРАДИЛИ СА СЕЛО ЛУКОВО (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

НОВИ РАЗКРИТИЯ! ИЗПЛУВАТ ПОДРОБНОСТИ ОКОЛО УБИЙСТВОТО В НОВИ ИСКЪР! НЕДЕЛЧО ЮНАКОВ С ДЕСЕТКИ ФИРМИ, УЧАСТВАЛ И В ЕВРОПРОЕКТИ

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ПЕДОФИЛЪТ РОСЕН АНГЕЛОВ Е ИЗДИРВАН ЗА КАСАПНИЦАТА В НОВИ ИСКЪР! УБИЕЦЪТ Е ДОБЪР ПЛАНИНАР, БИЛ ВМАНИАЧЕН ПО ТАКТИЧЕСКИТЕ ТРЕНИРОВКИ (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА DAILYPRESS.BG! МВР КЪРШИ РЪЦЕ ЗА ШЕСТОРНОТО УБИЙСТВО В НОВИ ИСКЪР, ПРОЗИРА МАФИОТСКО ПРОЧИСТВАНЕ

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.BG TV! УЖАС КАТО НА ВОЙНА В ЛУКОВО И НОВИ ИСКЪР – ХЕЛИКОПТЕР СЕ ВКЛЮЧИ В ИЗДИРВАНЕТО НА ИЗВЕРГА РОСЕН (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО! ЕТО КЪДЕ МОЖЕ ДА Е ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА КАСАПНИЦАТА В НОВИ ИСКЪР (КАРТА)

ШОКИРАЩО КРИМИНАЛЕ В АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG TV! РОДНИНИ НА ИЗВЕРГА ОТ НОВИ ИСКЪР ПРОГОВОРИХА ЗА МИНАЛОТО МУ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В DAILYPRESS.BG TV! ШОКИРАЩА ВЕРСИЯ! ПЛАМЕН ИЗЧЕЗНАЛ ПРЕДИ МЕСЕЦ В НОВИ ИСКЪР, ПОЛИЦАИТЕ ОТКРИЛИ ДНЕС ТРУПА МУ КРАЙ ВЛАДО ТРИЧКОВ (СНИМКИ/ВИДЕО)

САМО И ЕДИНСТВЕНО В DAILYPRESS.BG TV! ЕКШЪН В СОФИЯ! ЕВАКУИРАХА БЛОКА НА ШЕСТОРНИЯ УБИЕЦ ОТ НОВИ ИСКЪР В СТОЛИЧЕН КВАРТАЛ (СНИМКА/ВИДЕО)

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.BG TV! ЕКШЪН В ДРУЖБА: УБИЕЦЪТ ОТ НОВИ ИСКЪР БИЛ ТАМ САМО ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА, ХОРАТА НЕ ВЯРВАТ ВЪВ ВИНАТА МУ (ВИДЕО ТУК)

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.BV TV! КОМАНДОСИ И БАРЕТИ ИЗДИРВАТ УБИЕЦА В НОВИ ИСКЪР! (ВИДЕО)

НОВИ ИСКЪР: НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА… 8 ДНК АНАЛИЗА ЗА 2 РАБОТНИ ДНИ. ТРЯБВА ДА СМЕ СТАБИЛНИ ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.BG TV! СКАНДАЛНИЯ АНАЛИЗ ЗА „ОПЕРАЦИЯ“ „НОВИ ИСКЪР“ НА СОБСТВЕНИЧКАТА И ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА САЙТА „АФЕРА“ ВЕСЕЛИНА ТОМОВА

ИЗВЪНРЕДНО! ЖИТЕЛИ НА НОВИ ИСКЪР ПРЕД КАМЕРАТА НА DAILYPRESS.BG TV! : ГРАДЧЕТО СЕ ПРЕВЪРНА В ОАЗИС ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!

САМО И ЕДИНСТВЕНО В АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG TV! ТОВА Е КЪЩАТА, В КОЯТО СИ Е ПРЪСНАЛ МОЗЪКА РОСЕН АНГЕЛОВ – ШЕСТОРНИЯТ УБИЕЦ ОТ НОВИ ИСКЪР (СНИМКИ)

ИЗВЪНРЕДНО! „МЪРШЛЯК! ТЪПАК!“, ПОЛИЦАЙ ОТ НОВИ ИСКЪР НАПАДНА ЖУРНАЛИСТА ОТ АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG ТОДОР СТЕФАНОВ (СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО В DAILYPRESS.BG TV! РАЗСЛЕДВАЩИ РАЗКРИХА В ДЕТАЙЛИ КАК СА РАЗСТРЕЛЯНИ ШЕСТИМАТА В НОВИ ИСКЪР И КОЙ ПРЪВ Е ЗАСТИГНАТ ОТ КУРШУМИТЕ (ВИДЕО)

ОТЛИЧИЕТО НА СЕДМИЦАТА! АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.BG С НАЙ-БЪРЗА РЕАКЦИЯ ПРИ ОТРАЗЯВАНЕТО НА БЕЗПРЕЦЕДЕНТНОТО ШЕСТОРНО УБИЙСТВО В НОВИ ИСКЪР (ОБНОВЕНА)

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here