Тържествена вечеря, на която присъства цялата фамилия – така ще посрещне рождения си ден Стоянка Мутафова от сцената на Сатиричния театър. Утре, 2 февруари, легендарната актриса навършва 96 г. и ще играе в представлението “Столетие мое”, в което влиза в образа на столетницата Малу. Там на сцената ще събере “театралните си” дъщери, внучки и правнучки, с които ще изпадне в забавни заяждания и суетни.

Мутафова обаче не изпитва вълнение около предстоящия празник. “Не съм по салтанатите. Не търся шум около себе си. Вече посрещам рождените дни с мисълта, че приближава края ми”, казва през лек смях Мутафова.

“От театъра ѝ подготвят изненада”, издава дъщеря ѝ Мария Грубешлиева-Муки. Миналата година първата дама на хумора, както я наричат някои нейни почитатели, отново посрещна рождения си ден на сцената. Тогава игра сиртаки заедно с Ирен Кривошиева в представлението “Госпожа Стихийно бедствие”. Тази година танците ще са голямо предизвикателство за нея заради доскорошни здравословни проблеми.

Мутафова играе сиртаки с Ирен Кривошиева в “Госпожа стихийно бедствие”. СНИМКА: Румяна Тонeва

“Бях ранена в краката от един ескалатор. В един от моловете стана повреда в ескалатора и ме въртя, въртя, та едва не ме извадиха почти на кайма”, разказва Мутафова. Допреди месец все още имала рана на десния крак. “Много съм благодарна на проф. Гиров, шеф на клиниката по сърдечно съдова хирургия към ВМА. Той много ми помогна и вече и последната рана мина и краката ми са освободени от бинтове.”

В навечерието на рождения си ден актрисата единствено си пожелава по-дълго време да е заедно с дъщеря си. Другото много ценно нещо в живота ѝ е сцената. “Аз обичам театъра. Много-много не си давам сметка, но той е това нещо, което ме държи жива”, казва Мутафова.

/24часа

 

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here