Криминалисти от Велико Търново започват щателна проверка на имотите на осъдения доживот бизнесмен Георги Вълев от „Килърите”.

Причината е версия, че бизнесменът Петър Христов може да е убит за отмъщение, че е помогнал с информация за разкриването на групата за убийства.

Ще бъдат прегледани всички сделки и търгове с въпросните имоти и имало ли е апетити към тях от страна на Петър Христов и брат му Димитър Манолов. Във Велико Търново се говори, че след ареста на Вълев, собственикът на “Лактима” е заел опразнените ниши във всички бизнес сектори, където членът на “Килърите” имал влияние, пише в. Труд.

Според запознати обаче тези недвижими имущества отдавна са прехвърлени на други лица и не се водят на името на Вълев.

Познати на крупния бизнесмен разказаха, че той често и на публични места изтъквал, че е помогнал и благодарение на него са направени разкритията срещу “Килърите” и групата за отвличания “Наглите”.

След убийството, във Велико Търново се разнесе слухът, че Георги Вълев поръчал покушението от килията, като подарък за 60-ия си рожден ден, който бил на 8 януари – денят на екзекуцията. Освен версията за отмъщение за разбитите престъпни групи, криминалисти проверяват и хипотезата, че убийството е свързано с бизнеса на Петър Христов

. “Работи се по горещи следи. Не мога да коментирам версии, защото работя само с факти”, каза вчера шефът на националното следствие и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.

Междувременно стана ясно, че близките на Петър Христов са решили тялото му да бъде кремирано.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here