Времето се влошава и пътната обстановка в страната е усложнена. Скоростта на вятъра в Сливенско достига над 100 км/ч. Отсечки на АМ „Тракия“ са затворени.

Влошава се обстановката в община Сливен поради ураганния вятър и обилния снеговалеж в планината, съобщи инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“ в общинската администрация, цитирана от БТА.

Снежната покривка в планинската част е около 30-40 сантиметра, а вятърът е на пулсации. Заради усложнената обстановка е затворен за движение пътят „Чуката“-„Меча поляна“, „Меча поляна“-„Карандила“, „Даулите“-село Раково.

По общинската пътна мрежа има наложени ограничения за движение с вериги или високопроходима техника. Остават в сила предупрежденията да не се предприемат пътувания без наложителна причина.

АМ „Тракия“ ще бъде отворена след почистване

Магистралата „Тракия“ в Ямболско и отсечката от пътния възел „Петолъчката“ до Бургас са затворени за движение поради липсата на видимост, силен вятър и навявания, и ще бъдат отворени след тяхното почистване и стихването на вятъра.

Това съобщи директорът на Областното пътно управление в Ямбол Галин Костов. Превантивната мярка е взета, за да се избегне струпването на аварирали автомобили.

От отделни участъци от второкласната пътна мрежа в Ямболска област постъпват сигнали за помощ от водачи, които са пренебрегнали забраните за движение.

Единственият проходим път до Бургас е през Елхово-Болярово и Средец, но не се препоръчва пътуването при тези метеорологични условия, допълни Костов.

Свободен за движение на леки и тежкотоварни автомобили е републиканският път I-7 до ГКПП „Лесово“.

Евакуират пътници в област Добрич

Всички републикански пътища на територията на област Добрич са затворени за движение поради рязкото влошаване на метеорологичната обстановка и липсата на видимост, съобщиха от областната администрация.

Има много аварирали автомобили в областта. Към 18.30 ч. се извършваше евакуация на граждани от автомобили в участъка между селата Спасово и Рогозина и в района на село Горица. Областният управител Детелина Николова е заявила, че всички ще бъдат евакуирани с наличната техника.

Източник: bradva.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here