Грандиозен скандал, свързан с Поли Генова, разтърси „Евровизия“ 

Кипърската представителка Елени Фурейра е окрала хита на Поли Генова If love was a crime. Елени довечера ще представи Острова на Афродита на финала на „Евровизия“ с Fuego, а Поли предизвика фурор с песента си през 2016 година. Родни меломални забелязаха удивителни сходства между двете песни, разликата е само в припевите и в някои ориенталски моменти, които се появяват при кипърката, пише „Телеграф“.

Като цяло обаче двете мелодии са едни и същи.

Автор на музиката на Fuego е живеещият в Швеция грък Алекс Папаконстантину. Сред авторите на песента на Поли Генова обаче неговото име не фигурира. В родните социални мрежи се надигна голямо брожение. Засега Поли Генова мълчи по въпроса. Елени пък е родена в Албания и няколко години подред отпада на подборката да представя Гърция на „Евровизия“.

Image result for поли генова евровизияТака тази година тя решава да представи Кипър. Нейната песен до вчера бе сочена като една от най-сигурните за влизане в десетката на финала довечера. Фурейра и преди е била обвинявана в в плагиатство, но за визия, идеи и клипове, които много приличат на тези на Бионсе, в това число и клипа на Fuego.

Довечера в португалската столица Лисабон нашата група „Еквинокс“ с Жана Бергендорф излиза под номер 18. Шоуто започва в 22:00 часа. съобщиха от БНТ. Общо ще бъдат представени 25 песни, а след това ще може да се гласува. Тази година конкурсът се излъчва освен в Европа и в Австралия, също в САЩ, Китай и Казахстан.

Междувременно Би Би Си съобщи, че властите в Китай са решили да цензурират излъчването от Лисабон. В Пекин са забелязали гей и лесбо символи в залата – там се веели знамената на джендър движението и китайците решили да ги замазват в телевизионното излъчване.

В същото време телевизията Евронюз направи класация за най-добрите ужасни песни в историята на конкурса. Убедително на първо място е Краси Аврамов с „Илюзия“. Телевизията нарича песента, в която силно участие има и Петя Буюклиева, по-скоро „крещене, отколкото пеене“.

Blitz.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here