Районна прокуратура в Пловдив образува светкавично наказателно производство срещу бащата, който преби малолетния си син вчера и го остави вързан за оградатана гробища. 36-годишният Христо Ангелов от с. Дуванлии е обвинен за извършено от него противозаконно лишаване от свобода на малолетното му дете – Димитър на 9 г. Законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

В хода на разследването е установено, че на 20.12.2017г. Ангелов получил обаждане по телефона от Директора на ОУ»Хр. Смирненски» в с. Житница, че малолетният му син Димитър на 9 г. не слуша в училището и се закача със съучениците си.

След като детето се прибрало в дома си около 16.00 часа на 20.12.2017г., Ангелов му нанесъл побой, като първоначално го удрял с шамари, а в последствие използвал метален ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя. При побоя на детето били причинени множеството телесни повреди. Свидетели на нанесения побой станали майката на детето Е. Боянова, с която Ангелов съжителствал на семейни начала, както и двама от братята му.

След побоя Ангелов отвел детето до гробищния парк на с. Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си.

Малолетният Димитър успял сам да се развърже, след което случаен минувач го откарал в медицински пункт в с. Калояново за оказване на медицинска помощ. Понастоящем е хоспитализиран в УМБАЛ Св. Георги в гр. Пловдив, без опасност за живота.

Към настоящия момент по делото е разпитана майката на детето и се провеждат разпити на всички лица, очевидци на престъплението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на иззетите с протокол за оглед на местопроизшествие веществени доказателства, съдебна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и комплексна съдебна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър.

Христо Ангелов е задържан за 24 часа и предстои искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Продължават активни следствени и оперативни действия по делото, като са уведомени и социалните служби за случая.

pik.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here