Когато Росен е влязъл в къщата, първоначално са убити Неделчо и Георги. Нанси и Боби са избягали и са опитали да се скрият в друга стая. Той е стрелял по няколко пъти, като се целел предимно в главите на жертвите си, за да е сигурен, че ще ги убие“. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов на извънредна пресконференция, свързана с шесторното убийство в Нови Искър.

„Къртил е с ритници вратите. Обикалял е из къщата да види какви хора да има. Кучето може би е познало извършителя, защото по мястото, където се намираше трупът, е направило опит да се скрие, а не да го нападне“, допълни Маринов.  По-рано Младен Маринов съобщи коя е била първата жертва в семейството. „Кети най-вероятно не е убита, където я намерихме. Тя е била застреляна обаче първа, а след това и останалите. Превозена е до този кладенец, в който я открихме с джипа. Най-вероятно е престояла мъртва известно време, преди да бъде закарана към кладенеца. Оръжието все още не е открито, то е незаконно притежавано“, каза Маринов. Росен не може да напусне страната, тъй като е под национално издирване. Всички действия по издирването се докладват периодично на премиера и главния прокурор.  Припомянме, че стана ясно какъв е мотивът за убийството – личен и е свързан с интимни отношения. „Лицето има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен, когато бъде отхвърлен от жена. Проявявал е и ревност към мъжа, с когото живее на семейни начала, обясни Маринов.“ „Изчетохме психическите експертизи на Росен от затвора – психически здрав е до такава степен, че не можем да потвърдим за заболяване. Но самият факт, че уби 6 души, говори друго“, каза Ивайло Иванов от СДВР.

„Конфликтен, претенциозен, склонен към маниери, интригант. Притежава упоритост и своеволно и привлекателно поведение. Наличие на възбудимост, най-малкият неуспех го разстройва. Това е част от описанието му в затворническата експертиза. Няма как да кажем как се е издържал в последните 9 години“, допълни той.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here