Десислава Радева разби протокола, появявайки се с панталон и жилетка на ВИП събитие с кралски персони

Българският държавен глава Румен Радев, съпроводен от съпругата си Десислава Радева, е на тридневно работно посещение във Франция по покана на президента Еманюел Макрон.

Семейство Радеви се появи снощи на ВИП-събитие в присъствието на високопоставени личности от френския елит. Да уважат българския президент на среща с него бяха дошли Патрик Жерар – директор на Националното училище по администрация на Франция, Лоик Ерве – сенатор на Горна Савоя и председател на групата за приятелство Франция-България във Френския сенат, Марк Йошум – кмет в департамент Горна Савоя, Жан-Мари Оран – генерален директор на Международната организация по лозарство и винарство, Никола Жегу- съветник на президента Макрон, Антоан Херт- председател на групата за приятелство Франция-България във Френския парламент, Н.К.В. принцеса Шантал, барон Франсоа Ксавие дьо Самбюси, Елен Карер д`Анкос – секретар на Френската академия, Катрин Лалюмиер – председател на Дома на Европа в Париж и Ирина Бокова- генерален директор на ЮНЕСКО 2009-2017 г.

Десислава Радева напълно разби протокола, избирайки сива еждневна жилетка и спортен черен панталон за ВИП-събитието. От фотосите, разпространени в официалната страница на президента на България, се вижда, че всички останали дами са подбрали елегантни вечерни тоалети, както подхожда на събитието – малки черни или червени рокли, стилни бижута с перли, обувки с ток, косите им оформени в леки прически.

На този фон облеклото на първата ни дама изобщо не се вписка в общата картина. Нейната визия е по-скоро ежедневна и не е подходяща за подобни официални срещи с високопоставени персони от френското висше общество.

Както държавния глава на България, така и останалите поканени гости заемат високи държавни позиции, представляват кралски семейства и са носители на международни признания. Самото обкръжение изисква стилно облекло и следване на определени норми, с които българската първа дама не се е съобразила.

В рамките на посещението на държавния глава на територията на  Франция е предвидена и среща между двете първи дами – Десислава Радева и Бриджит Макрон. Според предварителна информация тя ще включва разходка по брега на р. Сена, известен с китната си растителност. Снимки от срещата обаче все още не са излезли в публичното пространство.

Радева и Макрон се срещнаха за първи път на територията на Варна в края на август т.г. Двете разгледаха Ботаническата градина в Балчик и обядваха в местен рибен ресторант.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here