big_4410„Обекти на НАТО, които представляват заплаха за Русия, ще станат цели на руски ракетни удари“, заяви президентът Владимир Путин в интервю за американския режисьор Оливър Стоун. Интервюто бе излъчено в ефира на руската телевизия РЕН ТВ и е част от филма на режисьора „Украйна в пламъци“, съобщава ТАСС, цитирана от „Пик“.

Според впечатленията на Путин НАТО понякога създава образа на външен враг, за да поддържа дисциплината в алианса и да контролира всички членуващи държави.“И всички тези опасения не са насочени към Иран“, допълни той. „Когато една страна стане член на НАТО, вече ѝ е трудно да се съпротивлява на натиска от такава голяма държава-лидер като САЩ,.

Ето защо там може да се появи всичко – и система за противоракетна защита, и нови бази, и – ако се наложи – нови ударни комплекси“, коментира още руският президент. „И какво да правим ние? Длъжни сме да предприемем контрамерки, т.е. да поставим под ударите на нашите ракетни системи тези обекти, които според нас започват да ни заплашат. Ситуацията предизвиква напрежение.“ Путин апелира да се гледа в бъдещето.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here