Пред няколко дни 18-годишно момче бе жестоко пребито в дискотека „Илюжън“ в Студентски град, алармира майка му, която публикува в личния си профил и снимки на зверско пребитото си дете. Вместо да срещне подкрепа обаче, се намериха хейтъри, които изкараха момчето наркоман. Сред тях е и плеймейтката Златка Райкова, пише „ШОУ“.

Татяна Райкова, майка на пребития Мирослав Райков, алармира своите приятели в социалните мрежи за неприятния инцидент, който сполетя семейството й.

„Синът ми бе жестоко пребит от бодигардите на дискотека в Студентски град, докато празнуват рожден ден на приятел, дошъл специално от Англия да го отпразнува със старата си компания. Момчето е толкова стресирано от случилото се, че се зарече никога повече да не влиза в българска дискотека и да не се връща в България! А моето дете…Оцеляло е по чудо.

Толкова зверски е бит без да знае защо и през цялото време, докато е можел да говори, е питал „Защо“. Били са ги заедно с друго дете в тоалетните на заведението. Защо ли точно там?! Изхвърлили са ги пред входа като мръсни кучета след побоя. Синът ми е успял да се обади на 112 и да потърси помощ. Полицията и линейката са дошли бързо. А полицаите… Питали са го дали има нужда от съдействие, след което е казал какво се е случило и докато същите охранители стояли и гледали безучастно пред входа на дискотеката.Цяла нощ бяхме в полицията да даваме показания, а той беше почти неадекватен. Пуснах жалба срещу бездействието на органите на реда. Те, разбира се, не били виновни, защото той им бил отказал съдействие. Това ли е нашата държава, питам?! Какво означава „отказал съдействие“ при очевидно престъпление?! Сега ще разследват случая. 

Бодигардите са били там в момента , но те тепърва ще разследват кой точно ги е бил. Всички деца са уплашени и негодуват срещу това, защото моят син нито е бил пиян, нито някого е предизвиквал конфликти. Как да продължавам да живея спокойно, как да продължавам да вярвам в справедливостта, как да обичам тази държава“, ридае загрижената майка.

Известната в светските среди Златка Райкова, прочула се покрай връзките си с подобни нацепени батки, скочи срещу трагедията в семейството на пребитото до смърт момче.

„Мирослав! Знаеш ли поговорката: „Да не би мирно седяло, да не би чудо видяло“. Надявам се да я запомниш и занапред да преценяваш къде можеш да избиваш комплекси, къде да се друсаш и да прекаляваш с алкохола.  Това е моят съвет към теб – да се промениш към по-доброи да не ти се случват подобни инциденти. И въпрос към г-жа Татяна Райкова (майка на пребитото момче – б.а.) защо е нужно да унижавате сина си публично в цял фейсбук. Има други институти, които да се отзоват на зова ви и да съдействат. Тук няма да постигнете нищо, най-много да натрупате негативизми към вас и уж ‚невинния ви и добър син“. Всичко, което чета тук, е лъжа и добър сценарий от ваша страна. Надявам се хората да не вярват на това и да помислят малко реално над нещата, че никой не го пребиват без причина. Децата ви са невъзможни и невъзпитани, изпълнени със злоба и комплекси. Отворете си очите и обърнете внимание на децата си. Заради такава немърливост от страна на родителите, децата им тръгват по такъв лош път и свършват в най-добрия случай така“, написа Русата Златка.

Ще се съгласим със Златка, че социалните мрежи не са звеното, което може да помогне в такава ситуация. Но след като МВР е неспособно да се намеси, какво друго остава на пострадалите, освен да разпространят случилото и евентуално да предпазят други от подобна ужасяваща трагедия. Ако животът и мъжете покрай Райкова са я научили, че проблемите се решават с бой, то има и такива, които не приемат агресията за нещо нормално. Независимо от ситуацията. Винаги има изход, без да се стига до такова зверско посегателство.

От години охранителите по дискотеките млатят случайно преминаващи пред погледа им момчета, които, естествено, не са им от артилерията. Избират млади, слаби и невинни момченца, на които да покажат колко са силни и по този начин да засилят егото и вероятно мъжествеността си. Да не говорим, че е обществена тайна, че всъщност нацепените и татуирани батки осъществяват друг бизнес, покрай наемането си като охранители. На всички е ясно, че те пласират дрога. Къде по-добър пазар от меката на наркотичните вещества?! Проверки обаче не се правят, а ако се стигне до такава – излизат чисти и невинни. А виновни сме ние, които сме решили да излезем вечерта да разпуснем от напрегнатата работна седмица.

Молете се съдбата на Мирослав да не ви сполети! Не го заслужават дори комплексарите, наркоманите и алкохолиците, които Златка Райкова отписа с лека ръка!

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here