Пострадали при жестоките наводнения в бургаско през октомври м.г. се вдигат на бунт. Жителите на селата Равнец, Черни връх, Ливада и Полски извор заплашиха със серия протести, ако държавата не изчисти незабавно деретата и речните корита. Според хората, те били затлачени и имало опасност потопа да се повтори. „Треперим от страх, а когато завали дъжд не можем да спим по цели нощи. Непрекъснато обикаляме реките да проверяваме докъде е стигнало нивото на водата“, вайкат се жителите на Черно връх, където наводнението взе две жертви. Според тях коритото на реката, която минава покрай селото е било преместено преди години и сега имало перманентна опасност от наводнения. От потоп се тревожат и в полски извор и Ливада, които също пострадаха сериозно миналата есен и където също имаше жертви. „Взеха се някакви мерки, но те са крайно недостатъчни. Община Камено изчисти речните корита и деретата в селата, но извън селищата всичко е затлачено. При един по-силен дъжд пак ще се образува приливна вълна и ще ни залее. Живеем като заложници, никой не знае дали няма да е следващата жертва“, алармират пострадалите.
Над 300 души от региона са внесли подписка в областна управа Бургас с искане опасните дерета да бъдат почистени незабавно. Недоволните са дали и десет дневен срок, в който държавата да осигури необходимите средства и мерки. В противен случай стотици жители от наводнените села ще излязат на протест и заплашват да блокират междуселищните пътища в региона.
От областната администрация в Бургас заявиха, че са препратили подписката към междуведомствената Комисия по бедствия и аварии и ще се заемат с решаването на проблема веднага след като бъдат осигурени финансови средства.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here