Окръжната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 15-годишния Тонимир С. за причиняване на смъртта на 14-годишния му съученик Радослав Димитров.

Обвинението срещу Тонимир е за това, че на 3 май м.г. в СУ „Христо Ботев“ в град Славяново, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, е причинил смърт по непредпазливост  вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

Във фаталната сутрин, в началото на часа по биология между Тонимир и Радослав станало леко спречкване, при което 15-годишният нанесъл удар с ръка в брадичката на по-малкото момче. Радослав също ръкомахал, но без да успее да удари съученика си. В този момент Тонимир ударил Радо втори път в главата. Ударът бил силен и съвпаднал с посоката на завъртане на тялото на момчето, което загубило равновесие и паднало на пътечката между чиновете, като при падането ударило главата си в пода.

Учениците и учителката веднага скочили, за да преустановят боя. В това време падналият на земята Радослав започнал да трепери, получил гърчове и конвулсии и не бил контактен. Присъстващите се обадили на тел.112 и съобщили за инцидента, но виждайки, състоянието на момчето веднага го откарали с автомобил до поликлиниката.

Пристигайки там лекарите установили, че Радослав е неконтактен и не дава признаци на живот. Веднага започнали реанимационни процедури, обадили се и на Спешна помощ, опитали сърдечен масаж, обдишване с кислород и други, но всички усилия останали напразни, като ученикът починал.

Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, в резултат на нанасяне на два удара в областта на лицето, падане на тялото и удар на главата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here