Черни дни настъпиха за семейството на фолкпевицата Татяна. На 11 август тя каза „сбогом“ на най-близкия си човек – нейната майка. След експлозия на газова бутилка в семейната къща в Съединение, родителката й получава 75 % изгаряния. 60-годишната жена решила да смени газовата бутилка с нова, но от нея се получило изтичане на газ. Веднага се възпламенил и разрушил половината къща. Малко след това издъхнала в болницата. Макар да й е трудно, Татяна се съгласи през сълзи да разкаже за читателите на „ШОУ“ какво точно се е случило в злополучния ден. Наред с неприятните неща, които я сполетяха напоследък, тя има и повод за радост – новата й песен „Падам си по теб“, която за няколко дни предизвика небивал интерес от страна на меломаните. Ето какво сподели певицата с красив глас в най-разтърсващата си изповед до момента.

– Татяна, чуваме се часове след премиерата на най-новото ти парче „Падам си по теб“, което се появи в тежък за теб момент. Би ли открехнала завесата и да ни разкажеш малко повече за проекта, чийто видеоклип е сниман и в Дубай?

– Много съм щастлива, че за толкова кратко време песента получи такава голяма оценка от моите почитатели. Това е чакано парче, подготвях го по-дълъг период. Част от снимките наистина са заснети в Дубай на моята първа романтична ваканция с любимия ми човек. Доста се постарах за този проект, тъй като и песента е доста различна от всичко, което съм представяла през последните години. Пишат ми почитатели, че това е техният хит за лятото, което ме прави щастлива.  Успях да снимам на много различни места – включително в 7-зведния хотел Бурдж ал-Араб. Бях на почивка в Дубай и нямаше как да не направя съпричастни феновете. Останала част бяха направени в пустинята, снимах в над 50-градусови температури. Беше екстремно, защото снимах в часове, в които не е позволено да се правят такива разходки. Благодаря на екипа, който ми съдейства за снимките и се получиха хубави кадри. От доста време не бях пяла за нещо по-позитивно. Може би по някакъв начин е послание до любимия ми човек, който е до мен.  Сменям шест визии, в едната се превъплъщавам в арабска богиня. Стайлингът ми е поверен на последните колекции на Долче и Габана, на Роберто Кавали и т.н. Радвам се, че песента най-накрая е на екран. Докато го подготвях, ми се случиха много неща, за които не мога да повярвам, че станаха. Цяла България знае какво ми се случи наскоро и трябва да призная, че в най-трудния ми момент в живота – в деня на инцидента с майка ми, трябва да събера сили и да влезна в студио да изпея някои неща по песента. Показах на себе си колко съм силна. Свърших си работата, без да искам да говоря с никого за случилото ми се в семеен план. На следващия ден снимах останала част от клипа, която бяхме предвидили да стане на родна земя. Наистина не знам как се справих, от къде събрах сили и въобще какво се случи. Отново бях между Ада и Рая. Моята майка винаги се е радвала на успехите ми и ме е подтиквала да се боря и да вървя напред в музикално отношение. Макар и отиваща си от този свят, тя по някакъв начин ми е дала сила да се справя с този проект.

Снимала тайно в пустинята в Дубай

– Има хора, които вероятно ще те нападнат, че пускаш песента само няколко дни след погребението на твоята майка…

– В такива ситуации винаги ще има хора, които ще имат различни мнения. Аз имам друга философия за живота ни на земята. Всичко тук е преходно и съм сигурна, че майка ми вече е на по-добро място и е щастлива. Усещам нейното присъствие дори от небето и знам, че там горе е добре. Тежко е за нас в момента, но ние самите трябва да осъзнаем, че всичко тук е временно. Майка ми винаги ме е нахъсвала в музикално отношение. Дори в предишните ми по-лоши моменти след раздялата с мъжа ми, когато не ми се ходеше на работа, тя беше човекът, който ми казваше: „Ти трябва да си сред хората и да пееш. Това е твоето призвание, твоята работа“.  Преди да пусна самия проект, леко се колебаех кога точно да се случи. Но не смятам, че трябва да показвам това, което чувствам вътре в себе си. Не трябва да показвам най-слабите си моменти. Аз съм артист и хората очакват от мен музика и нови проекти. На всеки нормален човек му се случват и такива неща.

На мен в последно време ми се струпаха доста тежки моменти

но в крайна сметка животът продължава. Не мисля, че моите почитатели и хората, които ме харесват, трябва да ме виждат в слабите ми моменти.  А дали ще изчакам един-два месеца, или една година – нищо не мога да променя от случилото се. В крайна сметка това е моята работа. Каквото трябваше и каквото беше по силите ми – аз го направих. Не искам да влизам в подробности, но ние сме три деца, имам двама братя, и аз бях първият човек, който видя и преживя всичко. Много ми е трудно да говоря на тази тема. Не искам да правя цяла България съпричастна към моята трагедия. Жалко е, че ни напусна млада, внезапно и по такъв начин, но това са нещата то живота. Съдба.

– Какво се случи в онзи злополучен ден и ти как разбра?

– Моята работа и животът ми напоследък е свързан с много пътуване, но точно в този ден си бях вкъщи. Майка ми почина, не успя да издържи, тъй като имаше 75% изгаряния по цялото тяло.  Какво се случи?! Живея близо до майчиния дом и едно момиче дойде да ме извика. Каза ми, че къщата на майка ми гори, както и самата тя. Не съм си и представяла това, което видях в последствие. Събудих сина ми и за секунди отидохме. Навсякъде имаше огньове, пушеци…

– Спомняш ли си последната среща с нея, последният разговор…? Кое е най-ценното, което ще запомниш от нея?

– Малко преди да се нанеса в новия ми дом, имахме повече разговори. Тя винаги ми даваше кураж, да продължавам напред и че бъдещето е пред мен. Казваше ми, че Господ ми е дал талант и моята мисия е да бъда сред хората.

Тя ме окуражаваше след раздялата с бившия ми мъж и че най-хубавото тепърва ми предстои. 

А в самия ден на инцидента беше страшна гледката. Ужасяващо е да видиш майка ти как гори и вика за помощ. Бих го описала като филм на ужасите. Не знам как успях да отреагирам толкова бързо, да изкараме майка ми от къщата, да се обадя на пожарна и линейка. Даже не помня точно какво се случи, беше страшен кошмар. По най-бързия начин бе откарана в болница „Свети Георги”, където я пое екипът на доктор Деведжиева . Но изгарянията явно са били големи. Най-вече в областта на гърба и таза, но ние с детето не сме ги видели. Изкарвайки я от къщата, тя вървеше само срещу нас и в гръб не я видях тогава.

Синът й Атанас е наследил от майка си любовта към фитнеса 

– Чувстваш ли тази година като най-тежка за теб и семейството ти? Само преди няколко месеца се раздели с бащата на сина ти, след като го хвана да ти кръшна многократно…

– Не мога да кажа, че това е най-тежкият ми период, защото не съм от хората, които се оплакват и обичат да драматизират. Факт е, че тези неща станаха достояние за цяла България и не бяха никак леки за мен. Трудно е да прекратиш 20-годишен брак. На този етап сме в прекрасни отношения. Така е било писано и така се е случило. Всяко зло за добро. Дори и в негативните неща гледам винаги да намеря нещо позитивно. Щастлива съм, че вече имам човек до себе си и прекрасно дете, вече пораснало и много възпитано. Нещата, които ми се случват, ме правят по-силна. Естествено, че страдам и изживявам нещата по свой начин, но в никакъв случай не съм от хората, които се оплакват цял живот. Да, тежко ми е, болно ми е. Преживях доста неща за кратко време, но пък близките хора ми дават тази сила и енергия да продължавам напред.

– Успя ли да преодолееш тази раздяла? Как се отрази тя сина ти?

– Мина повече от половин година и в първите месеци не можех да повярвам, че той така е постъпил. Имала съм го за идол през всичките тези години. Вече съм забравила всичко лошо и мисля, че така е редно. Най-малкото, защото имам дете от този мъж. Нямам лоши помисли към него. Той беше на погребението на майка ми. Що се касае до сина ми – кое дете иска родителите му да се разделят?! И двамата си изживяхме нещата доста тежко до един определен период.

– Покрай всичко лошо обаче се случва и нещо хубаво – май си намерила човек, който да те подкрепя в тези тежки моменти? – Никога не съм парадирала с личния си живот, не смятам да го правя и сега. Пак казвам – всяко зло за добро. Наистина пожелавам на бившия ми мъж да бъде щастлив. Чуваме се, поддържаме си контакт, тъй като имаме прекрасен син. В сегашната си половинка съм намерила човек с качества, които са ми липсвали преди. Няма случайни неща.  Ще ти кажа, че не сме се запознали във фолк клуб. (смее се) Бях поканена на откриването на един магазин в Пловдив и там се срещнахме. Нещата при нас обаче се случиха във времето. Преди това не вярвах, че ще намеря човек до себе си, който отново да ме накара да се вълнувам и да ми се свива стомахът. Не съм го и търсила това нещо, просто се случи. Ние се запознахме, след което аз заминах на турне в Америка. Това беше период, в който да разберем дали двамата ще бъдем заедно или не. Той си изкара едно цяло турне с мен по телефона. Живял е доста години в Америка и ми беше като навигатор през цялото време, тъй като пътувах сама. Няма случайни неща в живота и се радвам, че този човек се появи.

– Отскоро живееш и в нов дом – разкажи ни за новото имущество?

– Може би преди месец влезнах в новия си дом. Направих освещаване и рожден ден на едно. За рождения ми ден моя приятел ме изненада с почивка в Италия и веднага след това събрах близки и приятели на освещаването на дома. Имах готвач, който приготви специални за случая ястия. Дори бях наела DJ и си спретнахме домашно парти. Със сина ми вече се чувстваме спокойни, дори си имаме нов член на семейството – кученце, което е подарък от любимия. Отново момче, но вече искам момиче. (смее се)

Отскоро има домашен любимец – куче, подарък от любимия й 

– Мислиш ли в тази посока да имаш още едно дете? 

– Планове от тук насетне не си правя. Само си пожелавам аз и моите близки са сме живи и здрави. Всичко друго е божа работа, ако е рекъл Господ ще имам. Нищо конкретно не мога да кажа. Но пък винаги съм искала да имам момиче. Когато бях бременна с Атанас, (сина й – б.а.) до последно ми казваха, че ще е момиче. А аз родих мъж и то какъв.

– Безспорно си певицата с най-поддържано тяло и много от колежките могат да ти завидят за перфектните форми. Какво обаче ти коства всичко това?

– Нищо не ми коства, това е начин на живот. Сега покрай тези трудни моменти нямах толкова време да тренирам. Това беше болезненото и ми костваше нерви. Аз съм спортна натура и борбена. Спортът ми носи енергия и се чувствам много добре стъпила на земята. Това е необходимост за мен. Обичам да спортувам, да съм в залата и се радвам, че синът ми също тренира активно. Станало ми е рутина, начин на живот и не ми коства някакви зверски сили. В залата се чувствам добре, тъй като имам време да мисля за проектите си и въобще за нещата от живота. Не се изморявам, а релаксирам по този начин.

Бяга от интриги и скандали 

„Винаги съм бягала от интригите, скандалите и пошлите неща в жанра. Страшно обидно ми е, когато се запознавам с хора, които не са запознати с моята личност и като чуят попфолк, слагат един етикет. Не ми става въобще приятно. Всеки има право да живее живота си, както намери за добре, но за сметка на някои изпълнители в жанра, да се опетняват имената и на останалите. През тези 15 години, в които съм професионална певица, съм си пазила името и съм стояла настрани от тези неща. Поради тази причина нямам някакви много близки отношения с колегите. С всички съм в прекрасни колегиални отношения. Моите приятели са различни, обикновени хора, които са ми от детството. В шоубизнеса има много мръсотия и пошлост. Понякога съм поставяна в некомфортни ситуации за мен, докато успея да променя мнението на отсрещния човек срещу мен, че не се включвам в етикета попфолк“, споделя Татяна пред „ШОУ“.

Интервю на Красимир Красимиров

Blitz.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here