Ако исканията ни за увеличение на заплатите и решаване на проблемите с условията на труд не бъдат изпълнени, след 5-ти януари догодина ще има всеки ден протести от страна на служителите на МВР, като в София те ще са на различни места. Това обеща заместник-председателят на Управителния съвет на СФСМВР Илия Кузманов.

Кузманов заяви, че ако се стигне дотам, протестите няма да застрашат националната сигурност, защото полицейските служители и пожарникарите ще действат съобразно закона. Припомняме, че по закон служителите от системата на МВР нямат право на ефективна стачка – затова протести ще има само когато съответните служители са в почивка. Кузманов изрично каза, че самият той е на днешния протест до 13:00 часа, когато трябва да се върне на работа, както и колегите му пожарникари, които направиха демонстрация. Той добави, че не се сърди на управляващите за неглижирането на проблемите на работещите в системата, но каза, че му е жал за младите колеги.

Пожарникарите се вдигнаха на протест пред Парламента, организиран от СФС МВР

Публикувахте от www.actualno.com в 14 септември 2017 г.

По отношение на заплатите в системата на МВР, искането на СФСМВР е заплатите на полицаите и пожарникарите да бъдат увеличени със задна дата – от 1 февруари тази година. Според заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, за това ще са необходими 136 млн. лева, с които ведомството не разполага. Припомняме, че държавата намери пари за нови униформи на полицаите – малко над 17,4 млн. лева.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ

Actualno.com

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here