Шофьорът обърнал буса на абсолютно прав участък

Трима от българите, ранени при катастрофата с туристически автобус в Сърбия, остават в болницата в Чуприя. Останалите 16 пътници продължават екскурзията си, съобщава Нова телевизия.

Предисторията на случилото се е следната.

Общо 19 души тръгват от Бургас в посока Босна и Херцеговина. Инцидентът става вчера около 9,20 ч. на абсолютно прав участък от магистралата в Сърбия. Засега не е ясно дали на шофьора му е прилошало или се е разсеял.

След като автобусът катастрофира, 13 души са потърсили помощ от местните медици, само трима от пострадалите остават в болница.

Автобусът е бил с изрядна документация, двамата шофьори – опитни и отпочинали.

Евелина Пулева от туристическата агенция, организирала екскурзията, заяви, че хоспитализираните българи ще бъдат прегледани и от неврохирурзи. Две от жените са с травми на ръцете, третият пострадал е с травми на шията.

Тя допълни, че шофьорът не бил прегледан от лекар, защото бил изпаднал в шок. „Може за минути да е изгубил концентрация или да му е прилошало за секунди. Изпратихме го за България. При инцидента микробусът легна на дясната си част“.

„Благодарна съм на целия сръбски народ. Много хора ни помогнаха. Разбихме предното стъкло, за да извадим пострадалите. Болницата е много добра, направиха абсолютно всякакви изследвания на хората. Посланикът на България, вицеконсулът дойдоха, разговаряха с хората и с хоспитализираните. Благодаря на всички! Не съм очаквала такава подкрепа“, заяви още тя и допълни, че всички от пътуващите са застраховани.

Автор: ПИК

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here