1479368049-lkxdfbmklsfgДобре дошли в президентската институция. От вчера сме в политическа криза с гласуваната оставка в Народното събрание на правителството на премиера Бойко Борисов. От тук нататък президентът е на ход. Това заяви на срещата с министър-председателя в оставка Бойко Борисов и Цветан Цветанов президентът Росен Плевнелиев.

„Конституцията ме задължава да стартирам консултации с всички парламентарно представени политически сили. Така действахме и в предишните две кризи на моя мандат. В днешната консултация с вас ще дебатираме последните важни теми. Първо дали е възможно в съществуващото народно събрание да бъде намерена друга форма за съставяне на правителство. Ако това не е възможно – кога можем да насрочим нови избори и трето, какво е важно да се направи от това Народно събрание“, каза президентът.

Плевнелиев заяви, че утре ще се срещне с БСП, за да проведе консултации и с тях. Той добави, че през идната седмица ще се срещне и с останалите парламентарно представени партии по същата причина./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here