Резултат с изображение за радевАкциите на ГДБОП срещу износа на лекарства от нашата страна са PR и те се правят, за да се измести вниманието от мораториума върху новите лекарства, настоя в „България сутрин“ на телевизия „България он еър“ Аделина Банакиева, която е пациент, преборил рака. Тя обясни, че пациентските организации са сезирали властите за проблема с износа на лекарства от нашата страна още преди 4 години.

Банакиева обясни също така, че ще има протест на 9 декември, който ще бъде с искане за налагане на вето от президента на Закона за бюджета на Здравната каса.

„На тези, които гласуваха това безумие, им пожелавам да се сблъскат с това, което съм преживяла аз. Да трафикираш лекарства, да се чудиш откъде да намираш такива, да плащаш по 6 хил. лева на месец без да имаш откъде да ги вземеш… Това, което се гласува, е безумие“, категорична бе Банакиева.

Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки, обяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че се знае отдавана за проблема с износа на медикаменти. Той е доволен, че тази група е заловена.

„Всеки ден се сблъскваме с проблема. Аз и колегите не можем да намерим достатъчно лекарства за нашите пациенти!“, каза той.

Аделина Банакиева обяви още, че ако не падне мораториумът през вето, ще последват гладни стачки. Тя допълни, че исканията на пациентите трябва да бъдат чути!

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here