Реката в село Мало Бучино е преляля, заля мост и няколко къщи, наложи се евакуацията на един от жителите й, съобщи Би Ти Ви. Кметът на София Йорданка Фандъкова в момента е на място в селото, за да инспектира действията по предотвратяването на по-сериозни щети.

Екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и пожарната вече работят на място по отстраняването на проблема. 

Очаква се доставянето на допълнителна техника, с помощта на която ще се навлезе в руслото на реката.

Обстановката вече е овладяна, информира БНТ.

В Берковица пък се опасяват от повторение на събитията от преди 3 години, когато р. Берковска преля и отнесе няколко сгради. До изграждане на подпорна стена в най-пострадалия квартал така и не се стигна.

Само за последното денонощие в района на Берковица са се излели над 37 литра на квадратен метър, или около една трета от прогнозираното количество за целия декември. Притокът обаче се увеличава не само от дъжда, а и от обилното снеготопене във високите планински части.

Държавата е на крак заради дъжда и бурния вятър в половин България. Предупредителни кодове са в сила за югозападните и северозападните райони. В МВР вече действа кризисен щаб, тъй като се очаква усложняване на обстановката.

На Северозапад речните нива са повишени, а една от реките с най-високо ниво е Берковска. Около София също има критични точки.Проверка на язовир Студена - 10

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here