Висок ръст, големи гърди, слабо телосложение и мъжки черти на тялото. Това е необикновен човек – биджендърния модел Рейн Дав, която изглежда органично както в женско, така и в мъжко амплоа. Дав се е родила момиче, но е успяла да смени доста мъжки професии – от пожарникар до горски, преди да открие себе си в модния бизнес.

Рейн отлично показва дрехите и на двата пола. А кариерата на модел момичето започнало, след като случайно отишло на кастинг за показ на колекция мъжко долно бельо на Calvin Klein.

„Когато съм в образа на жена, дрехите, които обличам, са женски. При това замисълът на производителя тук не играе роля. Когато съм в образа на мъж, нещата стават мъжки, веднага щом докоснат тялото ми. Сами решаваме какво да съм аз“, обяснява позицията си моделката.

В инстаграм Рейн често публикува и колажи, на които тя е в женски и мъжки образи. Също споделя своите възгледи относно това, колко много се различават изискванията и отношението на обществото към различните полове.

Рейн се е снимала за Cosmopolitan, Vogue и Elle. През февруари тази година тя стана лице на британското ЛГБТ-издание „Дива“. Момичето се стреми да промени правилата на играта в модната индустрия и призовава обществото да поощрява джендърното разнообразие.

  Очевидно е, че тази липса на сходство с останалите е голямо изпитание за Дав. Момичето е израснало във ферма в дълбоката американска провинция, но родителите ѝ никога не са ѝ налагали своите представи за пола, за разлика от учители и съученици.

Рейн винаги се е отличавала от другите момичета с високия си ръст, здраво телосложение и характерни за мъжете черти на лицето. За това тя често е била наричана в училище Транссексуалната Дани. Момичето трябвало да положи доста усилия, за да се приеме в крайна сметка такава каквато е.

Известно време момичето е работило като пожарникар с мъжки псевдоним. Според нея, мъжкият образ е имал невероятно разрушаващи действия, защото мъжете винаги трябва да внимават как се държат, какво говорят и да спазват определен тон.

При това жената Рейн си намирала работа доста по-трудно. От друга страна обаче, в образа на мъж, в тъмните малки улички никой не се е опитвал да я закача, а на работата пък тя получава доста повече уважение.

„Израснала съм във Вермонт. Там винаги се гавриха с мен. В големите градове пък хората се ужасяваха, когато изглеждах като селско момиче с кал под ноктите и раздърпани дрехи. Достигнах до извода, че няма такова понятие „като идеалната жена“. Това зависи от мястото и човек не трябва да се притеснява“, обяснява Дав. 

„Толкова много искаме да сме различни от другите, но забравяме, че за целта е само необходимо да бъдем сами себе си. Не сте длъжни да се съобразявате с пола, защото това е поредният измислен от хората социален механизъм“, казва още тя.  

Blitz.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here