Паника тресе председателката на БСП Корнелия Нинова. Ужас и безумие било за нея възможността да ѝ се наложи да се появи в Пловдив. Това твърдят местни партийни активисти. Същевременно поканите от низови организации под тепетата към нея били безчет. Тежката страхова невроза била провокирана от реалната възможност Корни да се сблъска с опонента си Георги Гергов на негов терен. Същевременно другарката №1 от „Позитано“ 20 вече нарочила няколко от активистите в града за свои хранени хора и съгледвачи, които своевременно трябвало да ѝ докладват, ако собственикът на ЦУМ тръгне на изненадваща контраатака срещу легитимната червена власт в София.

Това обяснявало защо напоследък Гергов бил подлаган на все по-масиран приятелски огън в собственото си игрално поле. „Отстраняването на Георги Гергов от властовите позиции в градската организация на БСП в Пловдив е пътят за спасението ѝ“, смята например червеният общински съветник Иван Петков-Бебето. В серия от интервюта за местни медии Петков потвърждавал „очевидната истина“, че градската партийна организация е в калта – напълно съсипана от управлението на Гергов.
„Често сме упреквани, че в градския съвет гласуваме под давлението на Гергов. На това трябва да бъде сложен край. Той трябва да бъде изтикан на заден план, за да може и организацията ни, и новият лидер да дишат спокойно, да прокарват своите идеи и решения. Както постъпи централното ръководство на БСП с Гергов, така трябва да направим и в Пловдив – вън от оперативното ръководство на градската организация“, смята Петков, който отдавна минава за ниновист и вътрешна опозиция на Гергов.
Гергов пък ползвал всеки възможен момент и неформални сбирки да нахъсва срещу Нинова собствените си хора и по места, и в парламента, където топлата му връзка неприкрито е Красимир Янков.

/ретро

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here