Източник: Агенция BNews.bg.

Летим към пропастта

Резултат с изображение за Журналисти

В началото бе словото!

С тази крилата фраза е запечатана в най-четената от хората книга – БИБЛИЯТА.

Е, в България словото като че ли умира.

Естествено, имаме предвид свободното слово и плурализма. Кой ли вече помни значението на тази дума „плурализъм“, а и кой вече зачита в страната ни различното мнение, пък било то и в полза на държавата и народа. Словото! Това е нещо друго! Словото притежава огромна сила. Сила, която може да променя, може и да манипулира, може и да създава, дори и да създава.

Големият въпрос днес е, на кои сили служи словото, на злите или добрите. Спомняте ли си, че през 2006 година България беше на 35-място по свобода на словото и по-важното, по свобода на медиите.

Днес, в края на 2017 година, летим към пропастта и сме на 113-то място в класацията за свободно слово и медии. С каква скорост управляващите убиват словото и плурализма. Алчността и жаждата за власт и пари е най-мощната отрова срещу словото. Безродниците и безбожниците обаче забравят, че голи идваме на този свят и голи си отиваме! Словото, словото обаче остава и след управниците, които често си мислят, че са вечни. Дори и болестта „фалшиви новини“ не е в състояние да убие свободата на словото.

Фалшивите новини са като фалшивия герой за който пееше великия Тодор Колев, те са необходимия вирус, който повишава имунитета. Всъщност – простата истина е, че никой не може да убие свободата на словото!

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here