Срещу ГЕРБ се създава нов „Отчествен фронт“. В това са убедени някои политически анализатори, цитирани от фенклуба на премиера Бойко Борисов във Фейсбук. Те са на мнение, че до изборите политическата обстановка ще продължи да се усложнява. Според тях ще се стигне и до ремонт на кабинета заради поведението на Реформаторския блок.

Срещу ГЕРБ се създава „Отечествен фронт“, категоричен е политологът Калоян Методиев. Странното според него е, че в заформящата се коалиция „Всички срещу ГЕРБ“ влизат и десни политически формации.

„Тя вече е факт, има такова нещо. Това, за което спомена Томислав Дончев, като Отечествен фронт срещу ГЕРБ смятам, че вече е една политическа реалност. Вътре се включват АБВ, ДПС, БСП, ДСБ, Татяна Дончева, един много широк кръг публични лица, които формират широк коалиционен фронт срещу ГЕРБ в момента.

Политологът Иво Инджов вижда опити на част от Реформаторския блок в лицето на ДСБ на Радан Кънев да дестабилизират държавата.

„Не бих казал чак, че РБ играе с БСП и ДПС, но със сигурност поне една част от РБ се опитва да си вдигне цената и неслучайно дойде и последният ултиматум на Борисов или РБ цялостно да играе като управляваща политическа сила.“

„Събитията от последните 24 часа показват, че това разделение ще се задълбочава и не е изключено Трайчо Трайков и Радан Кънев да поведат самостоятелна кампания и да оставят тези, които искат да подкрепят кабинета в отделна коалиция, докато те тръгнат по съвсем друг път.“

Според агенция Пик, новият политически проект ще получи финансова подкрепа от знаков бизнесмен с много сериозни позиции на българския пазар.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here