На връх трети март Реджеп Ердоган ще дойде в София, за да се срещне с лидерите на ЕС, това ни довери наш източник от правителството. Датата е била поискана от Турска страна, и вече е включена в програмата за официалните посещения на Ердоган за месец март.


Провокация срещу България ли е това и участвали лично министър председателя Борисов в нея? Това си задават като въпрос много хора в момента. Точно на националният празник да дойде президентът на Турция при положение, че петстотин години сме били роби на Турция си е повече от провокация коментират експерти в геополитиката на Балканите.


Припомняме, че за честванията на празника на връх „Шипка“ президентът Румен Радев покани Владимир Путин и всички от Герб и правителството изразиха остро несъглание с поканата, но пък днес става ясно, че нямат нищо против в България на връх празника да присъства Ердоган, под предлог, че щял да се среща с евролидерите, но ясно си личи че всичко е с друга цел. Няма да се учудим ако официалните лица от Герб поканят Ердоган докато е в София да се качи и на „Шипка“ на връх празника, за да почете падналите турски воини по време на Руско – Турската война, която в крайна сметка за България се оказва Освободителна от турското робство, което е продължило петстотин години.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here