Мъжът, който беше арестуван по сигнал за блудство с деца в столичното 17-то СУ „Дамян Груев“, е признал вината си, съобщи bTV. Той е задържан в полицията за 24 часа и се очаква днес да му бъдат повдигнати обвинения.

При първоначалните разпити в полицията 33-годишният Валентин Асенов е признал, че се е опитал да блудства с две деца. Те обаче са успели бързо да избягат от тоалетната.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Учениците помогнали за залавяне на педофила в 17-о училище
Педофилът от училището: 33-годишен доставчик!
„Преди да започне срещата, докато родителите влизаха в училище, едно от децата разпознало човека, участвал в инцидента от предходния ден. Бащата на едно от децата помогна за задържането му и след това беше отведен в кабинета на заместник-директорката, повикахме Трето районно управление, те за по-малко от 3 минути дойдоха и го задържаха“, обясни директорът на 17-о училище Антон Тонев.

Родители на деца, които са станали свидетели на инцидента, и днес се събраха пред училището.

„Дъщеря ми беше доста уплашена, разказа това, което разказаха и другите деца, че въпросният господин е доставчик в училището и е бил в коридора на първи клас“, заяви Аделина Панова, родител на дете свидетел.

„Тя по детски обясни, че господинът ги е привиквал в тоалетната. Прекалено е притеснена, детската психика е ранима“, допълни майката.

Според нея проблемът не е в управата на училището или в това, че не е обезопасено, а от там, че общината няма средства и не полага достатъчно усилия за обезопасяването на училищата като цяло.

Валентин Асенов е служител на един от най-големите хлебозаводи в София.

По публикацията работи: Александър Попов

dnes.bg

 Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here