дом ПОЛИТИКА Митов грубо нарушил закона, уверени от прокуратурата

Митов грубо нарушил закона, уверени от прокуратурата

275
0

Бившият външен министър Даниел Митов грубо е нарушил Закона за обществените поръчки и Закона за публичните финанси. Това обяви говорителят на главния прокурор- Румяна Арнаудова, пред журналисти в Съдебната палата по повод обвинението за безстопанственост, което Спецзвеното „Антикорупция“ повдигна на бившия дипломат номер 1.

„За съжаление, Даниел Митов е поредният министър, който е нарушил закона и сме събрали доказателства, че е извършил престъпление„, коментира тя.

Обвинението е за безстопанственост и е във връзка с разследване относно две сключени споразумения в нарушение на ЗОП за доставка на самолетни билети. По думите й, е било задължително провеждането на обществена поръчка.

От Външно министерство (МВнР) вместо да се възползват от предвидените и договорени от фирмата-доставчик на самолетните билети отстъпки, такива не са били ползвани и ведомството е платило 500 000 лева повече.

Арнаудова припомни, че преди седмица беше предявено обвинение и на заместника на Митов- Христо Ангеличин, който не е осигурил стриктно изпълнение дори на тези споразумения. Арнаудова не каза дали се разследват и други министерства.

Не се съмнявам в обективността на Инспектората към Висшия съдебен съвет. Това обяви пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод започналата проверка за срещата между обвинител номер 1 Сотир Цацаров, Георги Гергов и Сашо Дончев в ЦУМ.

Припомняме, че по-рано днес бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов бе обвинен за участие във фиктивни сделки и присвояване на близо 5,5 млн. лв.

Караджов е първият обвиняем по разследването за „Космо България Мобайл“, обяви пред журналисти говорителят на главния прокурор- Румяна Арнаудова, изтъквайки, че това не е кръгът от обвиняеми./нюз

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here