Неделчо Юнаков и приятелката му Кети Кюхова, които са сред шестте жертви на ужасяващото убийство в Нови Искър, не са имали никакви официални доходи, това сочи проверка на БЛИЦ в търговския регистър.

Реално и двамата са имали действащ бизнес до 2013-та – 2014-та година.
Неделчо Юнаков фигурира в историята на „Бау консултинг мениджмънт”, която преди това е с търговското наименование „Топ брокер” ООД и е вписана като застрахователенен брокер. Фирмата издава обезщетения предимно по дела за катастрофи. Той няма собственост в дружеството и се води единствено като управител.

Проверка в архивите показва, че същата фирма е била разследвана от НАП за укриване на доходи. През 2012-та година, докато Юнаков е управител там, дружеството фигурира в дело на Административния съд по обвинение за прикриване на доходи, липса на фактури, укриване на финанси и данъци.

„Съгласно Дневник за покупките за д.п. м. 09 и 11.12г. като доставчик е включен единствено „Бау консултинг мениджмънт” ЕООД, но издадените от него фактури не са представени, липсват каквито и да е данни за лицата, участвали в извършените услуги, фактурирани по веригата „Бау консултинг мениджмънт” ЕООД – „Булгар гарант” ЕООД – „Булгар еко продукт” ЕООД – нито едно от дружествата няма нает персонал, а представените с възражението фактури и протоколи обр. 19, заповеди за командировка и ведомости за работна заплата, с издател „Бау консултинг мениджмънт” ЕООД не са кредитирани от органа по приходите като достоверни, а са приети за съставени с цел въвеждане в заблуждение на данъчния орган при определяне на данъчната основа и размера на данъчното задължение, респ. доставките, свързани с тях не са осъществени от посоченото като доставчик по фактурата лице и са симулативни“, гласи решение на съда.

След няколко препродажби на фирмата накрая собственик става Камен Благоев. Именно той е босът, подпомагал бизнеса на Юнаков. Справка в търговския регистър сочи, че към момента се води собственик в над 20 фирми, които са с разнороден предмет на дейност – от строителство до финансово посредничество.
След като излиза от „Бау консултинг мениджмънт”, Неделчо започва да работи в автомобилен сервиз. Слабост са му джиповете и най-вече колите с марката БМВ. Неслучайно и двата семейни автомобила са точно такива.

Кети Кюхова има участие единствено в „Деви Ке”, но фирмата не й носи почти никакви доходи. Допреди няколко години движи малко магазинче за облекла, което затваря заради фалит. Накрая спира каквато и да е работа и се посвещава на семейството си.

Справка в имотния регистър сочи, че къщата, в която се разиграва жестокото убийство, е купена на името на Неделчо Юнаков и Кети Кюхова през април 2017 година. За да стане сделката, двамата теглят като съдлъжници кредит от банка за 99 800 лв., останалите пари са внесени на ръка. Голяма е въпросителната срещу какво обезпечение, след като нямат твърд гарантиран доход, те са получили този кредит.

Основна част от разследването на убийството е дейността на Юруков и версията, че то може да е свързано с бизнеса му. Това разкри и на извънредния брифинг днес главен комисар Младен Маринов.

„Към момента основно разглеждаме дейността на убития Неделчо. Той се е занимавал с търговска дейност и е имал общо и с кухи фирми, които са укривали ДДС. Разглеждаме и как точно е придобил имота в Нови Искър. Работим по всякакви факти“, каза той.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here