Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ПРЕС.bg/СОФИЯ – МВР

Помощ на стойност около 70 000 лева предоставя България на пострадалата от наводнения Албания, съобщиха от пресцентъра на МВР за агенция „Прес“.bg тази сутрин по телефона.

От поисканата от Европейския съюз подкрепа за справяне с бедствието, страната ни първа реагира с незабавна доставка на най-необходимото за хората при справяне с подобни ситуации. Днес директорът на ГД ПБЗН гл. комисар Николай Николов предаде по-голямата част от доставката, в присъствието на българския консул и представители на посолството ни в Тирана. Тя бе осъществена с два полета на транспортен самолет „Спартан“ на Военновъздушните сили.

Хиляди семейства са засегнати от наводненията в Албания при проливните дъждове на Балканския полуостров. Наводненията са разрушили около 30 мостови съоръжения, най-пострадала е южната част на страната. Мисията бе организирана още вчера по указания на премиера Бойко Борисов. Помощта в обем от около 8 тона палатки, матраци, одеала, комплекти за първа помощ и други вещи от първа необходимост, бе осигурена от резервите на Министерството на земеделието и храните, Министерството на вътрешните работи, както и на Българския червен кръст. Въпреки лошото време бе създадена и организация, за да може тя да достигне възможно най-бързо до пострадалото население.

В утрешния ден предстои и трети полет до Тирана за доставяне на следващата пратка. 

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here