В сряда МВР ще направи брифинг, с който да сложи край на спекулациите около тежкото престъпление в Нови Искър. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който се проведе при президент Румен Радев.

Министърът посочи, че до момента има 95 експертизи, които доказват кой е убиецът. „Има около 95 експертизи, не са готови всичките, но основните, на които се обосновава нашето заключение, че това е убиецът, са готови. Всичко това ще бъде казано“, каза министърът. „С прокуратурата ще направим брифинг с информация, с главния секретар на МВР и други експерти, които да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента“, заяви той.

„По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо“, посочи Валентин Радев.

„През 2016 г. 85% са разкрити престъпления свързани с убийства. През 2017 г. – 100%“, подчерта министърът.

„Всичко по случая с Петър Христов ни тревожи, особено в началото на председателството. Случаят е емблематичен“, коментира Радев като добави, че Петър Христов е бил известен бизнесмен, уважаван човек.

„Имаме и нова информация от граждани, които го познават. Правим всичко възможно да бъде разкрито как е станало, всички събрани доказателства се обсъждат„, заяви той.

„За нас е важно, че има убийство, без значение на кой човек е. Това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява“, подчерта министър Радев. „Хубавата новина е, че и съдът работи с нас. Има ефективни присъди“, коментира още той.

 

/дарик

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here