„Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция, и след това да започнем да се караме какво точно сме подписали“, това заяви в студиото на БНТ вицепрезидентът (2012- 2017) Маргарита Попова. 

„Конвенцията поставя много сложни въпроси, които трябва да бъдат комуникирани както трябва. Ще бъде голяма грешка утре или вдругиден парламентът да се събере и депутатите да натиснат копчетата под натиск, или заради обещания, заради знания или незнания, заради криворазбрани някакви страсти или пък заради лични очаквания – ние да ратифицираме конвенциата и след това да почнем да се караме каквот точно сме ратифицирали”, посочи Попова

Тя подчерта, че Конвенцията защитава всички права на психополово различните, че ще доведе до съществени изменения на българското законодателство, което в крайна сметка ще предизвика и промяна в Конституцията.

„Да видим какво ни казва тази конвенция? Трябва ясно да се каже, че тя защитава жените от насилие, защитава жертвите от домашно насилие, но в обхвата на тази конвенция влизат и хора, които се разделят на мъж и жена по биологичен признак, наред с хората с психополови развития и с различни особености на пола, което е нещо различно от биологичния пол. А за това нещо в нашето общество дебат не се е сътоял”, заяви Маргарита Попова.

Тя подчерта, че Истанбулската конвенция фактически защитава правата на всички с психополови различия, което се крие от нашето общество.

„Да твърдиш, че тази група от обществото, които имат такива особености като различно социално развитие, че не са защитени от тази Конвенция, това е или неграмотност, или липса на прочит на Конвенцияата или страх да излезеш пред българското общество и да кажеш, че тази Конвенция защитава и тази част от нашето общество”, заяви тя.

Попова нарече „глупост“ внушенията, които се правят от наши министри, че ратификацията на Конвенцията няма да доведе до промяна на основния закон в България.

Попова разказа до какви изменения в живота ни ще доведе ратификацията на Истанбулската конвенция.

pik.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here