„В момента има около 1100 издадени присъди и около 600 задържани. В такива ситуации най-вече се разчита на местната власт и районните инспектори.

За годините, в които Росен Ангелов има присъди, доколкото знам е имало 3-4 сигнала срещу него.

Те са проверявани, но няма резултат.

Това заяви в ефира на bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Иначе нямам спомен за този случай докато бях в полицията. Разследващите са категорични, че Ангелов е изключително опасен. Важно е да се предприемат точните мерки.

Не мисля, че проблемите са свързани основно със законите. По-скоро е нужна повече координация между отделните институции. Ако са направени точните превенции и има координация, нещата ще се получат. „В България всеки търси да извлече политически дивидент, евродепутатите на БСП са гласували за Истанбулската конвенция, европейският парламент е стигнал до приемането й. Видяхте реакцията на лидера на БСП, каза още Цветанов.

Според разследващите той се намира в района на с. Луково, като за последно е бил във вилата в селото, в която се е самонастанил. Успял е да се измъкне за броени часове от разследващите. Затова именно край селото са съсредоточени всички сили. Десетки полицаи и военни издирват Ангелов в гората.

През нощта са работили термокамери, вече са пуснати следовите кучета. На мястото има екипи и на „Гранична полиция”. В района има 25 000 вили и е възможно той да се самонастани в някоя постройка.Росен Ангелов е изключително добре физически подготвен, планинар е, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, е мнението на разследващите. Росен Ангелов е с три присъди, последната присъда е влязла в сила през 2009 г. и е за блудство в малолетна. Оттогава той е бил  обявен за издирване и 8 г. не е бил открит. Живял е на няколко адреса в нелегалност. Според източници на bTV се е изхранвал, като е работел на различни строежи.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here