ЛУД ЕКШЪН

Пиян шофьор на ТИР е блъснал полицейски автомобил след преследване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР пред „Прес.bg“. Преследването е организирано от автопатрули на Пловдив и Стара Загора.

С риск за живота си полицаи задържали 32-годишен мъж от Раднево, шофирал товарен автомобил след употреба на алкохол. За да избегне налагане на наказание, водачът е създал реална опасност за нараняване на униформените, блъснал е и една от полицейските коли.

Сигнал за това, че шофьор на ТИР не е спрял на подаден със стоп палка сигнал в района на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, бил подаден към дежурен пътен патрул час след полунощ днес, научи още „Прес.bg“,

Малко по-късно товарният автомобил бил забелязан на територията на Пловдивска област. Превозното средство често сменяло лентите за движение и създавало опасност за останалите участници в движението. С включени светлини и звуков сигнал, след кратко преследване, водачът на камиона спрял.

Последвала проверка, а извършената проба с алкодрегер, показала, че 32-годишният мъж шофира след употреба на алкохол. За да избегне последващите наказания, той рязко потеглил, създавайки реална опасност да нарани единия от проверяващите го полицаи. Униформените продължават преследването, в което се включват екипи и на Стара Загора.

В района на Казанлък, възползвайки се от намалената скорост, те препречили пътя на ТИР-а и предприели действия за свалянето на шофьора от кабината. Водачът обаче не се подчинил, потеглил рязко в обратна посока, удряйки една от полицейските коли.

На около 200 м от мястото спрял, изскочил от камиона и побягнал през канавката. Минути по-късно той бил задържан от преследващите го полицаи. Срещу него са образувани четири досъдебни производства. Работата по документиране на случая продължава.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here