дом ТОП НОВИНА Камиони блокират Дунав мост при Русе

Камиони блокират Дунав мост при Русе

49
0

Напрежение има в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе, създадено от недобросъвестни шофьори на тирове. Образувала се е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства.

Тежкотоварните возила са спрели безразборно по направлението Русе-Мартен и по булевард „България“. Водачите са излезли и оставили камионите си, както им скимне. След това са отишли да пренощуват из близките хотели. По този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра.

Допълнително обстановката е усложнена заради закъсал ТИР, който няколко часа остана на пътя Русе-Мартен в ранната сутрин. Това доста затрудни хората, които пътуват към работните си места.

„Наложило се закъсалите камиони да бъдат вадени с техника на общината“, обясни директорът на общинската „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

По думите му са били теглени двата закъсали тира на изхода за Разград и един камион на изхода към булевард „България“.

Отделно е била изпратена и техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк, който се оказал със замръзнала спирачна система.

„Много от камионите нямат вериги и са с изтъркани гуми, отделно не спазват разпорежданията на органите на реда“, каза още Димитров.

Пунктът Дунав мост работи нормално, но трафикът по него е интензивен. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“./бгнес

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here