На 15.12.2017 г. Би Нюз извърши проверка как се осъществяват ремонтните дейности на НДК, свързани с предстоящото ни европредседателство. Похвално е, че управляващите реагираха мигновено! Тъжно е , че тази реакция бе по-скоро да се поканят така наречените големи медии и да им се покаже, че нещата не са черни.

Всъщност, никой не е казал, че нещата са черни, сиви и т.н. Ние от Би Нюз просто имаме желанието публичния ресурс да се използва правилно и да се държи сметка за всяка стотинка.

Ние искаме парите на народа да се управляват с грижата на добър стопанин. Надяваме се, че чрез снимковия материал сме допринесли положително за отстраняване на нередностите. Днес обаче ние ще поставим друг много важен въпрос, който ни безпокои не по-малко от некачествените ремонти.

Както заявиха двамата министри, за ремонт на НДК са вложени 45 милиона. Не разбрахме валутното изражение на тези 45 милиона – евро ли са, долари ли са, левове ли са и т. н. Така или иначе числото е внушително, какво ще се случи с тези зали в НДК, които са пригодени за специфични дейности.

В единия случай те трябва да стоят след европредседателството ни неизползваеми. Втория вариант е да започнат нови ремонтни дейности на тези зали, за да станат използваеми. Какво ще се случи със скъпо струващата техника?

Въпроси, които колегите журналисти не зададоха на министрите. Надяваме се министерствата да проведат нарочен брифинг, на който да отговорят на всички тези въпроси. В края на краищата не сме толкова богати, че да пилеем огромни парични средства.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here