Ще протестираме докато не се променят нещата. Само с работни групи нищо няма да се промени. Това заяви пред сутрешния блок на Нова телевизия майка на дете с увреждания. Поводът е безсрочният палатков протест пред сградата на Народното събрание но родителите на деца с увреждания.

„До момента липсват в диалога по въпроса Министерство на здравеопазването и  Министерствотона образованието – добави тя. – Само от Министерството на труда и социалната политика явно осъзнават нещата и много ни помагат, за което сме им благодарни. Наистина те винаги са насреща. Виждат истинското положение“.

„Основният проблем е начина на мислене за хората с увреждания от страна на държавата – добавя друг участник в протеста. – Искаме да променим философията като цяло. Законът да се напасне към хората. Само такава промяна би променила ситуацията“.

„Отношението към децата с увреждания и родителите им е цинично – категорична е една от протестиращите. – Не искаме да говорим за пари, а за промяна. Унизително е да се живее с такива средства, които се предлагат от държавата в момента.

Искаме една радикална промяна, която би позволила достоен живот. И двамата със съпруга ми работим, но много ни помагат родителите ни. Много родители обаче са затворени между четири стени заради децата си. Има майки, които не работят по 16-17 години. При адекватно отношение от държавата може тези майки да се върнат на работа.

Има чуваемост единствено от Министерството на труда и социалната политика и сме благодарни за това. Ние наистина сме отчаяни. Има обаче надежда и тя идва именно от работата ни с Министерството на труда и социалната политика“.

pik.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here