45-годишен български гражданин е подавал фалшивите сигнали за взривни устройства на територията на България и други европейски държави. Това стана ясно по време на брифинг в СДВР, където директорът – старши комисар Ивайло Иванов даде подробности във връзка с установен автор на злоумишлени обаждания, съобщава Фокус

„Бяха получени множество злонамерени телефонни обаждания за поставени взривни устройства на територията на различни обекти – Аерогара „София“, НДК и Народно събрание. Бяха извършени необходимите проверки – такива взривни устройства не бяха открити. Всички служби за сигурност в България проведоха много оперативно-издирвателни мероприятия. Беше направен контакт с партньорски служби“, разясни ст. комисар Иванов.

Той поясни, че обажданията се подават от карта на чужд мобилен оператор.

„Беше установен подателят на сигналите. Това е 45-годишен български гражданин, който се намира на територията на страна от ЕС. Установено е за това лице, че е подавало множество сигнали, освен до обекти на територията на България, и до различни европейски институции“, каза старши комисар Иванов, като уточни че мъжът все още не е задържан.

pik.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here