Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ПРЕС.bg/СОФИЯ

Снимки: Автора

Манолова: Крайно време в подобни ситуации да преценява и интереса на гражданите

„Искаме мораториум върху вдигане цената на водата“. Това каза Венелин Новаков, представител на Съюза на пенсионерите, предаде репортер на Информационна агенция „Прес.bg“. Мораториум за София, мораториум за цената ако трябва“, каза Новаков. Днес КЕВР провежда открито заседание за обсъждане на доклад за изменението на одобрените цени на ВиК услуги за 2018 г., пише агенция „БГНЕС“.

Преди заседанието пред сградата на КЕВР граждани и съветници от Столичен общински съвет организираха протест, обявен срещу новото поскъпване на водата. „Протестът, заради който сме тук, е, че не беше отразено досегашното противно мнение на много от гражданите в София специално и на Столичен общински съвет”, каза Борис Цветков, общински съветник в СОС. Той каза, че има висящо дело по бизнес плана. „Нашият аргумент е преди да се проведе обществено обсъждане с гражданите, което не е направено и преди да се изчака изходът на делото, КЕВР да не увеличава цените на водата поне за София”, заяви той. Омбудсманът Мая Манолова подчерта, че има повече от 30 жалби от различни населени места, от 10 области през последните един-два месеца.

„Жалбите са подкрепени с подписки от по няколкостотин души. Хората се възмущават срещу драстичното поскъпване на цената на водата, особено тези от малките населени места”, заяви тя. Манолова отбеляза, че е тук, за да каже на КЕВР, че е крайно време в подобни ситуации да преценява и интереса на гражданите. 

ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here