Резултат с изображение за , д-р Камен ДановПоредно изкуствено нагнятаване на напрежение се случва в Многопрофилната университетска болница за спешна помощ „Пирогов“, научи „Прес“.bg. Оказва се, че зад протеста, който е планиран за утре, стоят нелегитимни лица, представящи за част от КТ „Подкрепа“, които обаче са изключени преди време от там. Те написали писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с обвинения и искания, които не отговарят на действителното положение и атмосферата в болничното заведение, категорични са медици, които са членове на синдиката. Според тях само две лица – д-р Ивайло Филибев и медицинската сестра Таня Николич, се опитвали да предизвикат напрежение, като освен това се представяли от името на синдиката, от който са изключени. 

Агенция ПИК потърси за коментар избрания през 2015 година за шеф на Медицинска Федерация “Подкрепа”, д-р Камен Данов – гастроентеролог в Клиника по пропедевтика на вътрешните болести на УМБАЛ „Александровска”

Д-р Данов е член на постоянния комитет по социални дейности на европейската организация на синдикатите EPSU и на работната група за здравеопазване към същата организация. Има богат синдикален опит и множество квалификации в областта на гастроентерологията, общественото здраве и здравния мениджмънт.

Интервю на Калин Каменов

– Д-р Данов вярно ли е, че утре организирате протест пред „Пирогов“?

– За какъв протест става дума? Това с нас ли трябва да е свързано? Не съм чувал дори за подобно нещо.

– Така се твърди…

– Няма такова нещо. Вероятно става дума за хора от предишното ръководство в синдиката – д-р Ивайло Филибев и сестра Таня Николич. Тя не беше в ръководството, но понеже един от лекарите се отказа и се наложи временно тя да бъде упълномощена. Започва обаче да изземва разни функции, представя се като председател на секцията и да прави странни действия.

Неколкократно им отправихме ултиматум, че трябва да спазят правилата и да направят отчетно-изборно събрание. Те не го направиха и свикахме служебно такова. Те направиха всичко възможно да го бламират, а Николич се самообяви за председател, вместо да се кандидатира, какъвто е редът. Започна да пише лични жалби срещу министъра, срещу нас и председателя. Включително заплахи какво щяло да се случи, ако не бъдела назначена за председател на секцията. Така бяхме принудени заради уронване на престижа на синдиката, да я изключим и нея, и д-р Филипов.

КТ „Подкрепа” е сериозна организация и не можем да си позволим да оставим някой да си прави, каквото иска. Насрочихме събрание за ново ръководство и прочие.

– Искате да кажете, че правят всичко това нерегламентирано и ползват името ви?

– Те са пуснали и някакво писмо по случая до министър Ананиев и той ми се обади. Подписали са писмото от КТ „Подкрепа”, а тя се е представила отново за председател на секцията. Това обаче не е легитимно, тъй като са изключени.

Ние нямаме никаква информация за проблеми в „Пирогов”. Имам нормална комуникация с ръководството, уведомяват ни какво правят, какви ДМС-та ще включват и всичко върви добре. Новото ръководство на секцията също не е сигнализирало за проблеми, напротив.

В същото време въпросната Николич дори е събирала пари от наши членове за някаква кампания, като дори се е представяла на места и с моето име по въпроси, касаещи неин частен бизнес.

– Как ще процедирате?

– Ще сезирам съответните органи. Въпросната госпожа и миналия петък ми звъня, отправя заплахи и съм записал разговора. Важно е да е ясно, че КТ „Подкрепа” няма общо и не стои зад тези действия, нито има нещо общо с Николич. Д-р Филибев пред мен каза, че също няма общо и се е оттеглил, спазвайки решението на синдиката. Надяват се да е мъжка сума и да не ме лъже. Проблеми синдиката с „Пирогов” няма и няма поводи за протести, нито има свикани от нас такива. Става дума за действия на една жена, за нейна лична изява, която не можем да знаем от какво е мотивирана.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here