Младежи,  останали в горящата сграда на СУ „Добри Чинтулов” в бургаския ж.к. „Изгрев”, вдигнаха на крак пожарникари и доброволното формирование към Община Бургас. Само за две минути и половина всички над 300 деца бяха еакуирани от директора и учителите, но на третия етаж от прозорците за помощ молиха няколко младежи от горните класове. Точно за две минути опитните пожарникари и доброволци стигнаха с вишка до децата, сложиха им кислородни маски и ги спасиха под овациите на стотиците им съученици.

Екшънът бе част от учението за реакция при пожари, посветено на Деня на доброволеца, който отбелязваме на 5-ти декември. За пореден път под командването на  началника на Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас – главен инспектор Николай Николаев екипите се представиха на ниво.

„Целта на днешното занятие бе да популяризираме доброволчеството и да покажем и нашата работа. За нас е важно да насърчим доброволчеството, защото в бедствена ситуация трябват много хора и освен наличните професионални екипи в страната, са нужни  и доброволци, които да съдействат основно при отводнявания, горски и полски пожари. В Бургас има много добро доброволно формирование в община Бургас с над 100 човека, но въпреки това имаме проблем в намирането на доброволци в по-малките населени места. Поради тази причина в Деня на доброволеца популяризираме тази дейност”, заяви г.инсп. Николаев. В Камено и Созопол има такив аформирования, като в момента се търсят  и в другите общини.

ВИДЕО ТУК И ТУК!

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here