Резултат с изображение за Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”,Резултат с изображение за Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”,Няма извънредни ситуации на територията на страната, вследствие на обилните валежи. Това каза гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, на брифинг във връзка с обилните валежи.

„Каква беше ситуацията днес – обилни валежи. Прогнозата се сбъдна. Тези валежи, заедно с интензивното снеготопене, предизвикаха усложняване на обстановката. За радост никъде не можем да кажем, че има критична ситуация. Извънредна ситуация на територията на страната“, съобщи гл. комисар Николов. Той уточни, че на територията на областите Благоевград, Кюстендил и Перник има спорадични излизания на по-малките реки, които обаче не представляват опасност за населението и имуществото на хората.

„В Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали никъде няма регистрирани произшествия. Разпореденото наблюдение на критичните точки и язовирните стени продължава и през нощта. Стриктно се следи за изпълнението му“, обясни още гл. комисар Николов. „Предвид прогнозите ще дадем указания за няколко общини да повишат своята готовност – Златоград, Крумовград, Елхово“, допълни той.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here