23 са общо хоспитализираните след катастрофата на автомагистрала „Тракия“, като най-тежките случаи са в Окръжна болница. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Ананиев добави, че в болницата има четири жени и обърна внимание, че едната е в най-тежко положение, с много голяма опасност за живота. „В Окръжна болница видях настанените от Спешното отделение и влязох в хирургическото, където видях и самата операция на жената, която е в най-тежко положение. Винаги има опасност за живота, особено за тази жена, която в момента е в операционната. Така или иначе се прави всичко от екипа, за да може да се спаси нейният живот“, каза Ананиев. Той благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. По думите му в момента се работи по изключително професионален начин.

„В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно и затова искам пред вас да благодаря на д-р Близнаков и на всички останали директори и екипи в останалите болници, където са постъпили пациентите, за това, което дават от себе си. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те“, заяви Ананиев и добави, че до този момент жертвите при катастрофата са пет жени и един мъж.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here