Младост

Районният кмет на „Младост“ Десислава Иванчева бе арестувана днес при зрелищна операция в центъра на София. Тя бе окована с белезници на столичния булевард „Васил Левски“ пред погледите на стотици граждани.

Задържана е и нейната заместничка Биляна Петрова.

По непотвъдена информация Иванчева е хваната с подкуп от полицаи в личния си автомобил. Колата й бе обискирана на мястото. При ареста тя е казала, че й е лошо и все още конвоят не я е откарал в ареста.

Кметицата стои права, до нея има полицаи, а районът около Министерството на спорта е отцепен.

Разследването е на Специализираната прокуратура съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. От прокуратурата заявиха, че информация дали Иванчева е била хваната с подкуп или не ще бъде предоставена утре. На този етап те не съобщават причината за зрелищния арест.

Твърди се, че Иванчева е арестувана на място с крупна сума пари от порядъка на 70 хиляди евро. Това е била само първата вноска от поисканата от нея сума от 250 хиляди евро за издаване на разрешително за строеж.

В общината в Младост е пълно с полиция

Пиарът на район „Младост“ Петър Кърджилов написа във Фейсбук, че в сградата има полиция и служители на антикорупционния орган, като работещите в общината не се допуска да излизат.

Иванчева застана начело на Район „Младост“ след граждански протести срещу застрояването. Управлението й обаче беше белязано от скандали, като част от поддръжниците й и „Нормална държава“ на Георги Кадиев оттеглиха подкрепата си с мотива, че не е постигнала резултати и с некомпетентността си е провалила усилията на хората за промяна.

Tя е от малкото районни кметове в София, които не са от ГЕРБ. Дойде на власт с обещание за спиране на строежите.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here