дом ТОП НОВИНА Забраната за пушене на закрито продължава да не се спазва

Забраната за пушене на закрито продължава да не се спазва

22
0

Констатираха нарушения на забраната за пушене на закрити обществени места и употреба на алкохол от непълнолетни. Това е установено при проверки, извършени по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Проверени са 645 заведения и търговски обекти. Разпореждането на Апелативната прокуратура е в изпълнение на указание на Върховната административна прокуратура.

Инспекцията е направена съвместно с Регионалните здравни инспекции и Районните управления на полицията, съобщават от пловдивската прокуратура.

От прокуратурата поясняват, че проверката е извършена през октомври, ноември и декември миналата година. Инспекторите са установили, че нарушенията са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди. Това се дължало на засиления контрол.

Апелативният съдебен район включва регионите – Пловдив, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пазарджик и Кърджали. В област Пловдив са извършени 199 проверки. В област Стара Загора – 23, в Пазарджик – 20, Хасково – 213, Кърджали – 72, Смолян – 118 проверки.

28 са констатираните нарушения, свързани със забраната за продажба на алкохол на непълнолетни и на тютюнопушене на закрити обществени места. Проверяващите са издали 25 акта за установяване на административно нарушение срещу физически лица и един на юридическо лице.

Общо изготвените наказателни постановления са 12. На собственици на търговски обекти и заведения са връчени 11 предписания.

От държавното обвинение информират, че за област Пловдив са били съставени 11 акта за административно нарушение заради 11 души, неспазващи забраната за пушене на закрито. 7 са предписанията на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната.

Две нарушения за пушене от клиенти на заведения са констатирани за област Пазарджик. Съставени са два акта и е издадено наказателно постановление за глоба в размер от 300 лева.

В област Хасково са съставени 7 акта на физически лица за нарушаване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места, а в област Смолян 5 акта за същото нарушение.

Нарушения не са констатирани в областите Стара Загора и Кърджали./нюз

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here