Българите са роби на „Топлофикация“, които ходят с едно парно, закачено за крака. Искаме да направим този товар по-поносим за гражданите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия националният омбудсман Мая Манолова. Вчера се разбра, че има институция – Върховния административен съд, която е готова да осъди „Топлофикация-София“ заради таксата „юрисконсулт“.

Това дело трябваше да бъде спечелено от мен, защото е в интерес на гражданите. „Топлофикация“ трябва да бъде дисциплинирана и да дава отчет как харчи парите на столичани. „Топлофикация“ и нейното ръководство дължат уважение на всеки един столичанин, защото те са изпълнители, собственици са гражданите. А в момента изпълнителите са се превърнали в тартори, заяви Манолова.

По думите и с паралелния износ на лекарства се убива надеждата на много тежко болни. Тези пациенти се оставят без шанс за живот. Да вземеш надеждата на болния и да го обърнеш в числа от бюджета – това е жестоко и нечовешко. Аз ще се боря докрай срещу това безчовечно отношени, подчерта омбудсманът.

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here