Снимка: Агенция "Дейли Прес".
Снимка: Агенция „Дейли Прес“.

Ръководството, депутатите и активът на ДПС начело с лидера Мустафа Карадайъ се събира на традиционната предколедна вечеря в сараите на почетния си председател Ахмед Доган в столичния кв. „Бояна“, съобщи сайта dailypress.bg.

Преди дни депутатът Йордан Цонев обяви пред медиите, че точно на това празненство Доган ще произнесе фундаментална реч, от която ще станат ясни много предстоящи процеси в държавата.

Според предварителната информация на тържеството не са поканени гости извън партията. На партито няма да бъдат допуснати и медии. Опитът на Информационна агенция „дейли Прес“ да разбере как ще научим посланията на Доган, удариха на камък, но екипът ни е на място, за да проследи пристигането на партийния актив при Доган.

Сбирката всяка година е знакова. Точно преди 2 години на нея е станало ясно, че Доган не е съгласен с посоката, в която оскандаленият предишен лидер на ДПС и днешен провален водач на ДОСТ Лютви Местан води партията, нито е доволен от политическите му прояви.

Два дни по-късно – на 24 декември 2015 г., ръководството на партията се събра по спешност в сараите и отстрани Местан от поста, а той се укри в турското посолство, впоследствие разцепи ДПС и се впусна в самостоятелна политическа кариера. Макар да отцепи не малък брой избиратели от Движението, Местан се провали с гръм и трясък на предсрочните парламентарни избори. А начело на ДПС застана Мустафа Карадайъ.

На място екипът на „Дейли Прес“ TV показа, че все още никой от активистите не е пристигнал. Автомобили и важни гости все още няма и свети само един прозорец в сградата. Няма ги и кметовете на движението от страната, които са поканени на вечерята.

Час и половина преди старта на събитието през портите на сараите премина един бял бус със софийска регистрация.

 Малко преди 19 часа на мястото пристигна друг бус, който очевидно докара кетеринга за събитието. 

Преди минути пристигнаха и две луксозни коли с регистрации от провинцията, които бяха посрещнати от охраната. На място има и две патрулки с полицейски коли, които обикалят квартала.

Първа на място пристигна депутатката и пиар на партията Велислава Кръстева, която пред камерата на „Дейли Прес“ TV заяви, че няма какво да съобщи, но пожелава на всички зрители здраве и весели празници. 

„Не ви ли е студено, колеги! Доста ще има да почакате, а и няма да има някакви извънредни случки. Няма какво интересно да се случи. Желая ви весели празници и много здраве, че само мръзнете тук“, каза Кръстева пред камерата ни.

Какво ще се случи тази година и какви ще са посланията на Доган предстои да научат първо партийните лидери на ДПС, чието пристигане в сараите може да гледате НА ЖИВО само по ПИК TV:Свързано изображение

Източник: dailypress.bg

Коментирай чрез фейсбук

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here